Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Σε πλήρη λειτουργία ο λαχανόκηπος του δήμου Θεσσαλονίκης

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε ο λαχανόκηπος του δήμου Θεσσαλονίκης με την παραχώρηση των πρώτων 46 τεμαχίων. Οι δικαιούχοι ξεκίνησαν να καλλιεργούν οπωροκηπευτικά με σκοπό την κάλυψη μέρους των αναγκών των ιδίων και των οικογενειών τους. Για τις ανάγκες του παντοπωλείου και του συσσιτίου χρησιμοποιήθηκαν 2 τεμάχια τα οποία καλλιεργούνται από το σύνολο των δικαιούχων με σκοπό την παραγωγή προϊόντων για τις παραπάνω δομές του δικτύου.

Ένα μήνα μετά την έναρξη, η παραγωγή βιολογικών προϊόντων έχει ξεκινήσει. Για τους καλλιεργητές ο δημοτικός λαχανόκηπος είναι μια ευκαιρία για έξοδο από το σπίτι, επιστροφή στη φύση, κοινωνικοποίηση, δημιουργική απασχόληση. Τα οφέλη για όλους είναι πολύπλευρα γι’ αυτό και επιθυμούμε την στήριξη όλων των φορέων αλλά και των τοπικών επιχειρήσεων για τη βελτίωση της λειτουργίας της δομής.
Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλυψώ Γούλα δήλωσε: «ο Δήμος Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά και μέσα από αυτή τη δομή την έμπρακτη στήριξή του στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Οι δικαιούχοι του προγράμματος μέσω της καλλιέργειας των εκτάσεων των δημοτικών λαχανόκηπων  θα έχουν την δυνατότητα της βελτίωσης της ζωής τους μέσω της κάλυψης των βιοτικών αναγκών τους συμβάλλοντας άμεσα στην ενδυνάμωση και εμψύχωση τους και στην άρση του φαινομένου της περιθωριοποίησης τους.»
Ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε:«Είναι πολύ σημαντικό ο Δήμος να αξιοποιεί τους διαθέσιμους ελεύθερους χώρους προς όφελος των δημοτών του, προσφέροντας διεξόδους που πέρα από περιβαλλοντικό χαρακτήρα έχουν και θετικές κοινωνικές προεκτάσεις. Οι καλλιεργητές, μέσω των δημοτικών λαχανόκηπων, έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά, να κοινωνικοποιηθούν και να καλύψουν μέρος των αναγκών τους. Φιλοδοξούμε η συγκεκριμένη κοινωνική δομή ν' αποτελέσει πρότυπο και για άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες».
Οι ενδιαφερόμενοι για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο το Σεπτέμβρη μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Για διευκόλυνση αυτών δημιουργήθηκε και η online φόρμα συμπλήρωσης της αίτησης η οποία είναι διαθέσιμη στο http://diktyodomwnthess.gr/ .
Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επικοινωνεί κανείς καθημερινά 9:00 – 17:00 στα τηλέφωνα 6932-476752 και 2310-256150.

Ο δημοτικός λαχανόκηπος εντάσσεται στο το χρηματοδοτούμενο από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση πρόγραμμα «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Θεσσαλονίκης» το οποίο υλοποιείται από την ΑΡΣΙΣ σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.