Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Μαύρη επέτειος: Ένας χρόνος από το "μαύρο" στην ΕΡΤ

Ένας χρόνος, συμπληρώνεται από το «μαύρο» στην ΕΡΤ. Από την «παγκόσμια πρώτη» σε ένα δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα που προκάλεσε σοκ όχι μόνο στην ελληνική κοινωνία αλλά και στη διεθνή κοινότητα, ξυπνώντας παράλληλα μνήμες και συνειδήσεις. Με αφορμή τον ένα χρόνο από το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) πραγματοποιεί τετράωρη στάση εργασίας από τις 12.00 μέχρι τις 16.00 την Τετάρτη, ενώ παράλληλα καλεί τα μέλη της στις 12.00 σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΜ-Θ έχει ως εξής:
«Συμπληρώνεται την Τετάρτη 11 Ιουνίου ένας χρόνος από το πραξικοπηματικό «μαύρο» της κυβέρνησης στην ΕΡΤ.
»Η επέτειος αυτής της πρωτοφανούς για ευρωπαϊκή χώρα ενέργειας γίνεται αφορμή για να διατυπώσουν με ηχηρό τρόπο οι δημοσιογράφοι και η κοινωνία την αταλάντευτη πίστη τους στην ενημέρωση ως δημόσιο αγαθό και το πάγιο αίτημά τους να λειτουργήσει και πάλι η ΕΡΤ.
»Για τη Βόρεια Ελλάδα, το κλείσιμο της ΕΡΤ3, πέρα από την επαγγελματική εξόντωση μεγάλου μέρους του δημοσιογραφικού δυναμικού, σήμαινε και την ακύρωση του δικαιώματος της περιφέρειας στην ενημέρωση: η υποκατάσταση του άρτιου συνόλου των ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων της ΕΡΤ3 και των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ με ένα στοιχειώδες ανταποκριτικό γραφείο του αθηνοκεντρικού σχήματος που σχεδίασε η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο δείγμα περιφρόνησης των τοπικών κοινωνιών.
»Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην τετράωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ σε όλα ανεξαιρέτως τα Μέσα Ενημέρωσης (δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, εφημερίδες, διαδικτυακά ΜΜΕ, Γραφεία Τύπου και κάθε άλλο χώρο δημοσιογραφικής εργασίας) την Τετάρτη 11 Ιουνίου, από τις 12.00 ως τις 16.00.
»Επιπλέον, η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την ίδια μέρα όλα τα μέλη της:
-Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα γίνει στις 12.00, στην Αριστοτέλους με Τσιμισκή.
-Να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις που προετοίμασαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις 11 Ιουνίου του 2013 και τον ξαφνικό θάνατο της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης:
-Το ζωντανό τηλεοπτικό πρόγραμμα αρχίζει από τα στούντιο της ΕΤ3 στη Θεσσαλονίκη, με τρίωρη εκπομπή, από τις 17:00 ως τις 20:00. Θα ακολουθήσει εκδήλωση στον προαύλιο χώρο.
-Στις 20:00, την τηλεοπτική “σκυτάλη” παίρνει η Αθήνα με τη ζωντανή μετάδοση της μεγάλης αγωνιστικής, παλλαϊκής συγκέντρωσης έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής. Στη συγκέντρωση έχουν προσκληθεί να μιλήσουν αρχηγοί των κομμάτων και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης.
-Στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3, στην οδό Αγγελάκη, το απογευματινό πρόγραμμα για τον ένα χρόνο αγώνα θα αρχίσει στις 18:00 και στη συνέχεια, στις 21:00, θα γίνει προβολή της Ταινίας «100 τουφέκια» από την κινηματογραφική λέσχη των εργαζομένων.
-Στο ίδιο πνεύμα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στις έδρες των περιφερειακών σταθμών σε όλη την Ελλάδα.
-Οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν απευθείας από το δίκτυο της EΡΤopen, την ΕΡΤ3, τις συχνότητες των περιφερειακών ΕΡΑ σε όλη την Ελλάδα και από τα βραχέα σε όλο τον κόσμο και από το διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας: www.ertopen.com.
Ο αγώνας για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ είναι υψίστης σημασίας για την αποκατάσταση του δημοκρατικού κύρους της χώρας και θα συνεχιστεί με όλα τα μέσα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.