Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Ετοιμάζεται και δεύτερο καραβάκι στο Θερμαϊκό

Προς αδειοδότηση "οδεύει" και το δεύτερο καραβάκι που σχεδιάζεται να ενισχύσει το εγχείρημα της πιλοτικής θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη. Το θέμα θα τεθεί την ερχόμενη Τρίτη στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ενώ εφόσον δοθεί η άδεια, ο "Αη Γιώργης" θα βρίσκεται στην πόλη μέχρι την Παρασκευή προκειμένου να ξεκινήσει δρομολόγια.

Εφόσον ξεκινήσει και ο "Αη Γιώργης",  τα δρομολόγια θα γίνονται ανά ώρα. Παράλληλα εξετάζονται τρόποι ώστε να τοποθετηθούν "δέστρες" στην παραλία, στο ύψος της πλατείας Ελευθερίας, προκειμένου να είναι ευκολότερη η πρόσβαση του κοινού στα καραβάκια, από ό,τι είναι σήμερα εντός του λιμανιού, σχολίασε χτες ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Μητροπολιτικής Επιτροπής.
Για το πρώτο καραβάκι, τον "Κωσταντή" είπε ότι τα Σαββατοκύριακα έχει απόλυτη πληρότητα ενώ τις καθημερινές περίπου τριάντα άτομα προτιμούν το πρωινό δρομολόγιο για να μετακινούνται προς τις δουλειές τους. «Είναι ακόμη αρχή. Ο κόσμος σταδιακά μαθαίνει το νέο μέσο και το υιοθετεί. Άλλωστε ο καιρός δεν έχει φτιάξει ακόμη», πρόσθεσε. Έθεσε, άλλωστε, ζητήματα προβολής του εγχειρήματος ώστε να πληροφορηθεί ακόμη περισσότερος κόσμος.
«Τα καραβάκια είναι μια πραγματικότητα. Θέλουν όμως στήριξη για να τα έχουμε και του χρόνου. Η ένωση καταστηματαρχών και η τουριστική επιχείρηση στο Δήμο Θερμαϊκού έχουν αποφασίσει να τα διαφημίσουν ενώ ήδη ο πλοιοκτήτης βρίσκεται σε διαδικασίες συνεννόησης για την προμήθεια ενός σύγχρονου σκάφους που θα μειώσει το χρόνο της απλής διαδρομής από 45 με 50 λεπτά στα 30», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι κατά τη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, η Ιωάννα Τζάκη υπέβαλε την παραίτησή της από τη θέση της προέδρου ενώ νέος πρόεδρος του οργάνου εξελέγη ο Βασίλης Κανάκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.