Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Με επιτυχία πραγματοποιούνται οι "Θαλασσογραφίες"

Κατάμεστο καθημερινά το θεατράκι των Πεύκων για τις Θαλασσογραφίες
Με επιτυχία, συνεχίζονται στο ανοιχτό θεατράκι των Πεύκων, στη Νέα Μηχανιώνα, οι ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις «Θαλασσογραφίες» που διοργανώνει το ΔΗΠΠΑΚΥΘ του δήμου Θερμαϊκού, σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Μηχανιώνας. ΟΙ εκδηλώσεις άρχισαν την περασμένη Τρίτη με σύντομο χαιρετισμό της προέδρου του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, Άννυς Καραμιχαήλ και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, αφιερωμένο στο «ρετρό» Ελληνικό τραγούδι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των τριών τελευταίων ημερών των «Θαλασσογραφιών» έχει ως εξής:

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014
Παραδοσιακοί Χοροί από τα Παιδικά Χορευτικά Τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Μηχανιώνας. Επίσης συμμετέχουν: Μορφωτικός Όμιλος Ποντίων Μεσημερίου «Οι Αργοναύτες», Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Επιβατών,  Πολιτιστικός Σύλλογος Επανομής, Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Ηράκλειας «Πέρινθος».

 Σάββατο 28 Ιουνίου 2014
 Παραδοσιακοί Χοροί με ζωντανή μουσική από τα τμήματα ενηλίκων του Συλλόγου. Επίσης συμμετέχουν: Μορφωτικός Λαογραφικός Σύλλογος Αιγινίου «Η Δήμητρα»,  Σύλλογος Κρητών Νομού Ημαθίας, Λαογραφικός Όμιλος Κολχικού «Η Βαλάχτσια»

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014
Μουσική Εκδήλωση από τα Τμήματα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ν.Μηχανιώνας, αφιερωμένη στο «ρετρό» Ελληνικό Τραγούδι. Θα ακουστούν μεγάλες επιτυχίες των: Αττίκ,  Τάκη Μωράκη,  Γιώργου Μουζάκη, Μπαγιαντέρα,  Νίκου Γούναρη, Μιχάλη Σουγιούλ κ.α.

Λίγα λόγια για τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ν.Μηχανιώνας
Ο Μ.Π.Σ Νέας Μηχανιώνας ιδρύθηκε το 1979 με σκοπό να διατηρήσει την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας. Έχει πάνω από 300 μέλη τα οποία έχουν εμφανιστεί σε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ παραδοσιακών χορών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με πολύ καλές κριτικές.
Στο σύλλογο, λειτουργούν τμήματα παραδοσιακών, λαϊκών και λάτιν χορών, καθώς και τμήματα αγιογραφίας, ζωγραφικής, κοσμήματος και πλεξίματος. Επίσης λειτουργούν μουσικά τμήματα εκμάθησης πιάνου, κλασσικής και ηλεκτρικής κιθάρας, μπουζουκιού και φλογέρας.
Η Νέα Μηχανιώνα είναι ένα προσφυγικό χωριό, οι κάτοικοι της οποίας ήρθαν από την κυζικινή χερσόνησο από τον Τσεσμέ και από το Αυδήμι της Μ. Ασίας φέρνοντας μαζί τους και την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης. Λόγω της καταγωγής, ο σύλλογος δίνει έμφαση σε χορούς της περιοχής, αλλά παρουσιάζει και χορούς από όλη την Ελλάδα.
Ο σύλλογος διοργανώνει ομιλίες με ιατρικά και πολιτιστικά θέματα, όπως και παρουσιάσεις βιβλίων. Το Φεβρουάριο γίνεται ο ετήσιος αποκριάτικος χορός και τον Ιούνιο γίνεται έκθεση ζωγραφικής και αγιογραφίας μελών του συλλόγου. Στο τέλος Ιουνίου γίνονται οι ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, στις 23 Δεκεμβρίου διοργανώνεται το έθιμο των φανών και στις 31 Δεκεμβρίου γίνεται η υποδοχή του Άη Βασίλη που έρχεται από την θάλασσα.
Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μηχανιώνας: Τηλ./fax: 2392036150, e-mail: mpsmichaniona@yahoo.gr, Facebook: Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μηχανιώνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.