Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Ανασχηματισμός: Κατά βάση, μία από τα ίδια

Μία από τα ίδια, ο οπολυδιαφημισμένος «σαρωτικός» ανασχηματισμός που προετοίμασε ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς στο νέο κυβερνητικό σχήμα, που θα ανακοινωθεί λίγο μετά τις έξι το απόγευμα της Δευτέρας, ναι μεν δεν θα βρίσκονται ηχηρά ονόματα της κεντροδεξιάς, όμως και τα νέα πρόσωπα που φαίνεται να επιλέγονται, ανακυκλώνονται από τον ίδιο χώρο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ η ασκούμενη πολιτική, παραμένει ίδια.

Τα τηλεφωνήματα ήδη έχουν αρχίσει στα πρόσωπα που θα βρεθούν εκτός σχήματος, αλλά και σε όσους θα συμμετάσχουν στο νέο υπουργικό συμβούλιο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εκτός κυβέρνησης είναι ο Πάνος Παναγιωτόπουλος που εγκαταλείπει το υπουργείο Πολιτισμού, ο Αδωνις Γεωργιάδης που κατείχε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υγείας και ο Αθανάσιος Τσαυτάρηςπου είχε ως υπουργός την ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Αλλαγή θα έχουμε και στην εκπροσώπηση της κυβέρνησης, καθώς εγκαταλείπει τη θέση του εκπροσώπου ο Σίμος Κεδίκογλου με αντικαταστάτη τη Σοφία Βούλτεψη.
Υπουργός ΟΙκονομικών αναλαμβάνει ο κ.Γκίκας Χαρδούβαλης, άλλοτε οικονομικός σύμβουλος του κ. Σημίτη
Ο Ανδρέας Λοβέρδος τελικά πηγαίνει υπουργός Παιδείας στη θέση του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και ο Μάκης Βορίδης στο υπουργείο Υγείας. 
Στο νέο σχήμα θα είναι και η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Νίκη Τζαβέλα ως αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας.
Στη θέση τους παραμένουν οι Ευ. Βενιζέλος, Δ. Αβραμόπουλος και Χ. Αθανασίου.

Στη θέση του παραμένει ως υπουργός Μεταφορών ο Μιχ. Χρυσοχοίδης.

Στη κυβέρνηση παραμένει ο κ. Μητσοτάκης.

Στη θέση της παραμένει και η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη

Υφυπουργός Ανάπτυξης τοποθετείται ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠαΣοΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενώ εκτός κυβέρνησης είναι ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου.Υπουργός Ανάπτυξης ο Ν. Δένδιας από το υπουργείο Δημοσίας Τάξης.

Στη θέση του παραμένει ο υπουργός Ενέργειας, Κλιματικής Αλλαγής και ΠεριβάλλοντοςΓιάννης Μανιάτης που είχε ενημερωθεί από τον Πρωθυπουργό πριν μέρες. 

Στο πόστο του παραμένει ως υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ενώ εκτός κυβέρνησης βρέθηκε ο υπουργός Μακεδονίας - ΘράκηςΘόδωρος Καράογλου
Το κλειδί στον ανασχηματισμό είναι το υπουργείο Οικονομικών, απ’ όπου αποχωρεί ο Γιάννης Στουρνάρας όπως ήταν προδιαγεγραμμένο. Μάλιστα θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές σε κρίσιμα πόστα του υπουργείου και θα αντικατασταθούν πρόσωπα, όπως η γενική γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, στενή συνεργάτης του κ. Στουρνάρα.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, στη θέση της πιθανότατα θα τοποθετηθεί η Ελένη-Στυλιανή Ρωμαϊδου, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ε.Ε. ως προϊσταμένη της Οργανικής Μονάδας Οικονομικής Πολιτικής.

Στις θέσεις τους παραμένουν οι υφυπουργοί Μιχ. Παπαδόπουλος, Εύη Χριστοφιλοπούλου και η αναπληρωτής υπουργός Αμυνας κυρία Φώφη Γεννηματά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.