Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Ξεπουλιούνται οι ομορφότερες παραλίες της χώρας

Μόνο ντροπή, σαν Έλληνας, αισθάνεται κανείς, διαβάζοντας ότι η συγκυβέρνηση, κατ΄ επιταγή των διατάξεων του μνημονίου και της τρόϊκας,  ετοιμάζεται να ξεπουλήσει μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της χώρας, φημισμένες ακτές που αποτελούν τον εθνικό πλούτο της πατρίδας μας, στο βωμό της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους.

Και προκειμένου οι τοκογλύφοι δανειστές να πάρουν πίσω τα χρήματά τους, επέβαλαν το νόμο  3986 του 2011, που τον εφαρμόζει τώρα η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, και με βάση τον οποίο όχι μόνο βγαίνουν «στο σφυρί» μερικές από τις ωραιότερες δημόσιες εκτάσεις, αλλά παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους αγοραστές να εξασφαλίσουν και το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του αιγιαλού και της παραλίας για 50 χρόνια, δηλαδή μισό αιώνα!
Έτσι με τον τρόπο αυτό, παρακάμπτεται και το Σύνταγμα, που απαγορεύει την πώληση του αιγιαλού, καθώς δικαίως θεωρεί ότι πρόσβαση στις παραλίες και τον αιγιαλό, πρέπει να έχουν όλοι οι Έλληνες, δεδομένου ότι οι ακτές αποτελούν δημόσια περιουσία και όχι προνόμιο λίγων «εκλεκτών» του χρήματος.
Ένα από τα πρώτα  ακίνητα  που η κυβέρνηση έβγαλε για «σκότωμα», μέσω του κατ΄όνομα μόνο «Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής  περιουσίας Δημοσίου», του περιβόητου πλέον ΤΑΙΠΕΔ,  είναι ως γνωστό ο υπέροχος χώρος του κάμπινγκ  της Αγίας Τριάδας. Ενώ τις προηγούμενες ημέρες ακολούθησε ένα μπαράζ μεταβίβασης  από το Ελληνικό Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ, χιλίων ακινήτων. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζουν στη Βόρεια Ελλάδα παραλίες στο  Πόρτο Κουφό  και το  Καλαμίτσι, στη Σιθωνία Χαλκιδικής, έκτασης 22,6 και 15,1 στρέμματα αντίστοιχα στην παραλιακή ζώνη, η παραλία στη Νέα Φώκαια, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, έκτασης 28 στρεμμάτων.
Πρόκειται, όπως από πολλές πλευρές ομολογείται, για εθνικό και κοινωνικό ευτελισμό, καθώς μόνο με τον επιεική αυτό χαρακτηρισμό, μπορεί να ονομαστεί η παραχώρηση εθνικών θησαυρών-προστατευόμενων εθνικών τοπίων, όπως οι ονειρικές παραλίες που προαναφέραμε ή άλλες, όπως της Ελαφόνησου στη Λακωνία, έκτασης 175 στρεμμάτων, της Ερμιόνης στην Αργολίδα, έκτασης 135,6 στρεμμάτων, η παραλία Πούντα Ζέζα στο Λαύριο, έκτασης 185 στρεμμάτων και τόσες άλλες.

Αυτός ο εξευτελισμός πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Και αν η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τα ξεπουλήσει όλα, να ξέρει ότι οι πολίτες της χώρας δεν θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο, προστατεύοντας τη δημόσια περιουσία. Μια και οι ανάλγητοι κυβερνώντες δεν σκέφτονται τις συνέπειες των πράξεών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.