Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Παραλύει την Τετάρτη η Ελλάδα με την απεργία


Παραλύει και πάλι την Τετάρτη η χώρα, καθώς κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων κατά των νέων μέτρων που προωθούν κυβέρνηση και τρόικα. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν γενική απεργία, αντιδρώντας στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στα εργασιακά και στα ασφαλιστικά ζητήματα.

Τα συνδικάτα καλούν τους εργαζομένους να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλες τις πόλεις της χώρας.
Η ΓΣΕΕ απορρίπτει κατηγορηματικά την κυβερνητική παρέμβαση για νομοθετική ρύθμιση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων στον ιδιωτικό τομέα, την κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, τις προθέσεις κατ’ εντολήν των δανειστών για μείωση των αποζημιώσεων και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας για την 24ωρη γενική απεργία, η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις και άλλες δράσεις στο προσεχές διάστημα εφόσον τα «αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα» συζητηθούν και ψηφισθούν στο Κοινοβούλιο.
Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ, για αύριο, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Η απεργία πραγματοποιείται ενάντια «στα μέτρα μείωσης των συντάξεων και των μισθών, ισοπέδωσης των εργασιακών σχέσεων αλλά και των άμεσων ή έμμεσων απολύσεων στο δημόσιο τομέα που απαιτεί η τρόικα».
Συμμετοχή στις αυριανές κινητοποιήσεις αποφάσισε και η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων) με κλείσιμο των επιχειρήσεων και καταστημάτων ως τις 15.00.
Στην απεργία συμμετέχουν επίσης δημόσιοι υπάλληλοι σε εφορίες, πολεοδομίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, δικηγόροι, μηχανικοί και τραπεζοϋπάλληλοι.
Προς νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζεται και το δ.σ. της ΟΛΜΕ το οποίο ήδη αποφάσισε ότι οι καθηγητές θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανεργατική απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.
Επίσης, οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας.
Στην αυριανή 24ωρη απεργία ανακοίνωσε πως θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Πιο συγκεκριμένα, δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία σε όλη τη χώρα από τις 12 τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.
Εν τω μεταξύ, παράταση των πανελλαδικών κινητοποιήσεών τους έως την 20η Οκτωβρίου 2012 αποφάσισαν το Σάββατο οι δικαστές και οι εισαγγελείς.
Ειδικότερα, κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών, αποφασίστηκε μέχρι 20 Οκτωβρίου οι δικαστές να κατεβαίνουν από τις έδρες των δικαστηρίων από τις 10 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου (3 μ.μ.).
Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλονται και οι δημοσιεύσεις αποφάσεων.
Παράταση των κινητοποιήσεών τους έως το τέλος του μήνα αποφάσισαν, εξάλλου, οι φαρμακοποιοί της Αττικής την περασμένη εβδομάδα.
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών εμμένει στις κινητοποιήσεις, προκειμένου « να αντιμετωπίσουν τη μνημονιακή βαρβαρότητα, να συνεχίσει να υπάρχει φαρμακευτική περίθαλψη στον τόπο μας, να συνεχίσουν οι ασφαλισμένοι να παίρνουν τα φάρμακα τους από τα ασφαλιστικά ταμεία με πίστωση και τα φαρμακεία να επιβιώσουν ως οικονομικές μονάδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.