Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Επίσπευση για την αποχέτευση της Επανομής

Ζήτησε ο δήμαρχος Θερμαϊκού από το υπουργείο Ανάπτυξης κι ενώ είναι αμφίβολο εάν θα μπορέσει το έργο να αποπερατωθεί
Την επίσπευση ένταξης του έργου της αποχέτευσης Επανομής σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης ζήτησε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ.Γιάννης Αλεξανδρής, από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Στράτο Σιμόπουλο, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο Υπουργείο, στην Αθήνα.
Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του δήμου Θερμαϊκού  «επεσήμανε στο Γ.Γ. ότι «το έργο αυτό αποτελεί πνοή για την περιοχή και επιβάλλεται να επισπευτεί η ένταξή του». Έλαβε, δε, τη διαβεβαίωση πως το θέμα βρίσκεται από τα πρώτα στη λίστα προτεραιότητας, που έχει τεθεί από την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης».
Στη συνέχεια, ο κ. Αλεξανδρής συμμετείχε στην αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, η οποία ενημέρωσε τα μέλη των Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, σε κοινή συνεδρίασή τους με θέμα τους τρόπους στήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι όλης της χώρας.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση, που θα προβλέπει την επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης των δανείων προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από 8 – 10 χρόνια, θα εξετάσει τις προτάσεις και θα συνεκτιμήσει την περίοδο χάριτος έως 2 χρόνια, ενώ θα εξετασθεί και το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων κατά 0.5%.
Επιπροσθέτως, ο κ. Σταϊκούρας δεσμεύθηκε για την άμεση καταβολή των 35 εκ. €, που αφορούν οφειλές προς τους Δήμους από παρακρατηθέντες φόρους παρελθόντων ετών και υποσχέθηκε την άμεση εξόφληση των εναπομεινάντων 178 εκ. € μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, εφόσον υπάρξει ανάκαμψη στα οικονομικά της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.