Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Σκουπίδια:Αναβολή του διαγωνισμού λόγω κινητοποίησης


Αναβλήθηκε το πρωί ο διαγωνισμός του δήμου Θερμαϊκού για την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρία μέρους της αποκομιδής απορριμμάτων στην περιοχή της Περαίας, μετά την δυναμική κινητοποίηση εργαζομένων του δήμου, οι οποίοι με τη συμπαράσταση συναδέλφων τους και από άλλους δήμους της Θεσσαλονίκης είχαν αποκλείσει την είσοδο του πρώην δημαρχείου Νέων Επιβατών.

Κατόπιν αυτού ο διαγωνισμός, προϋπολογισμού 226.000 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ, που αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων στη δημοτική ενότητα Θερμαϊκού για πέντε μήνες, θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα τον προσεχή Δεκέμβριο.
Εκπρόσωποι των συγκεντρωμένων εργαζομένων κατήγγειλαν ότι η ενέργεια αυτή της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας εντάσσεται στο πλαίσιο στοχευμένης προσπάθειας απαξίωσης των δημοτικών υπηρεσιών, με τελικό σκοπό την εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες και στο τέλος την απόλυση των εργαζομένων, στο πλαίσιο και των απαιτήσεων της τρόικας.
Οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών κ.Κωστής Κούτουκας και Γιάννης Βογιατζής μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του δήμου κ. Ελευθ. Κεραμιδάκη, που συνομίλησαν με τους διαμαρτυρόμενους εργαζομένους, τους διαβεβαίωσαν κατηγορηματικά ότι απόφαση της διοίκησης είναι να μην πειραχθεί ούτε ένας εργαζόμενος, να μην γίνει η παραμικρή απόλυση. «Προχωρήσαμε στην ενέργεια αυτή γιατί με την απαγόρευση πρόσληψης συμβασιούχων δεν μπορούμε να καθαρίσουμε το δήμο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούτουκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.