Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Το ενδιαφέρον για το Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας


H δημώδης λαϊκή έκφραση «άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε» ταιριάζει κουτί στο θέμα που δημιουργήθηκε από τον παραιτηθέντα πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού και την καταγγελία που διατύπωσε σε ιστοσελίδα ιδιοκτησίας του κατά του δημάρχου κ. Αλεξανδρή, ότι σε συνάντηση που είχε με τη νεαρή βουλευτίνα της ΔΗΜΑΡ Κ.Μάρκου, τάχθηκε υπέρ της μεταφοράς του Κέντρου Υγείας από τη Νέα Μηχανιώνα στην Περαία.

Τι απάντησε ο δήμαρχος Θερμαϊκού μιλώντας στον «Φάρο του Θερμαϊκού»; Ότι δεν έγινε καμία απολύτως συζήτηση για κλείσιμο ή μεταφορά του Κέντρου Υγείας Νέας Μηχανιώνας, αλλά το μόνο που συζητήθηκε με την βουλευτίνα της ΔΗΜΑΡ, ήταν η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας σε προσωπικό και εξοπλισμό. Καθώς επίσης και η αποτροπή της σχεδιαζόμενης από το υπουργείο Υγείας συγχώνευσης των κέντρων Υγείας, κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους.
Θορυβημένοι από τη δήλωση του κ. Αλεξανδρή που χαρακτήρισε ως «παραμύθια της Χαλιμάς» τους ισχυρισμούς περί μεταφοράς του Κέντρου Υγείας οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας, της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο παραιτηθείς πρόεδρος, εκμαίευσε επιστολή της κυρίας Μάρκου για να απαντήσει, υποτίθεται, στον δήμαρχο Θερμαϊκού.
Και τι λέει η βουλευτίνα της ΔΗΜΑΡ στην επιστολή αυτή;
-Ότι πράγματι επισκέφθηκε τον δήμαρχο Θερμαϊκού. Και ότι
-«Όντως, ανάμεσα στα θέματα που συζητήσαμε ήταν και το μέλλον του Κέντρου Υγείας Μηχανιώνας».
Ούτε κλείσιμο του Κέντρου Υγείας και πολύ περισσότερο, ούτε μεταφορά του στην Περαία, όπως ισχυρίστηκε ο παραιτηθείς πρόεδρος, δεν αναφέρει η βουλευτίνα της ΔΗΜΑΡ.
Αφήνει βέβαια και μία σπόντα του στυλ «ο δήμαρχος γνωρίζει πολύ καλά τι μου είπε για το θέμα του Κέντρου Υγείας, αν επέλεξε να το ξεχάσει για δικούς του λόγους, αυτό δεν με αφορά».
Τέλος κλείνει λέγοντας ότι «όποιος έχει επισκεφτεί το Κέντρο Υγείας και έχει δει την κατάσταση που επικρατεί στον προαύλιο χώρο, τις ελλείψεις σε γιατρούς και υλικά, μπορεί να καταλάβει το όποιο ενδιαφέρον του κ. Δημάρχου για το Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας». 
Δεν θέλουμε να παραστήσουμε τον συνήγορο του δημάρχου. Όταν και όποτε έπρεπε, ασκήσαμε αυτά τα δύο χρόνια σκληρή, μα πάντα καλόπιστη, κριτική για την πορεία της δημοτικής αρχής. Είναι στο χέρι του κ. Αλεξανδρή να απαντήσει στις αιτιάσεις της κυρίας Μάρκου αλλά και όσων τις αναπαρήγαγαν.
Εμείς απλά, σαν ανεξάρτητοι σχολιαστές μπορούμε να παρατηρήσουμε τα ακόλουθα:
-Το αν θα κλείσει ένα Κέντρο Υγείας ή αν θα μεταφερθεί σε άλλο σημείο, δεν είναι θέμα του οποιουδήποτε δήμου και του οποιουδήποτε δημάρχου, όπως κι αν αυτός λέγεται.
-Επίσης, αν είναι άθλια η κατάσταση που επικρατεί στον προαύλιο χώρο, αν υπάρχουν ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμό, πάλι δεν είναι αρμοδιότητας του δήμου, αλλά… «άλλου παπά Ευαγγέλιο». Κι εκεί, στον άλλο «παπά», στο υπουργείο Υγείας δηλαδή, θα έπρεπε να απευθυνθούν όσοι -πραγματικά και όχι… όψιμα προεκλογικά- ενδιαφέρονται για το Κέντρο Υγείας.
Και κάτι ακόμη: Αυτοί που τόσο πολύ κόπτονται για το Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας, γιατί δεν παρουσίασαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Τρίτη, ψήφισμα για την ενίσχυσή του; Τι έκαναν αυτά τα δύο τελευταία χρόνια που κατείχαν αξιώματα για τη βελτίωση της λειτουργίας του; Ή μήπως είναι πιο εύκολη η ανέξοδη και εκ των υστέρων κριτική;
Y.Γ.  Επικοινωνήσαμε με την γραμματέα της κυρίας Μάρκου το πρωϊ της Τετάρτης, ζητώντας να μιλήσουμε μαζί της για να πληροφορηθούν οι αναγνώστες μας το τι όντως συζητήθηκε κατά την επίσκεψή της στο δημαρχείο Θερμαϊκού. Μας είπαν ότι ήταν στη Βουλή και ότι θα μας τηλεφωνήσει μόλις μπορέσει. Ακόμη περιμένουμε στο ακουστικό…. 

1 σχόλιο:

  1. το θεμα του Κ.Υ. Μηχανιώνας αλλα και Θερμης,συζητειται εδω και ενα και πανω χρονο , οταν οι....δημοκρατικες κυβερνησεις μας για να τηρησουν τις....δεσμευσεις τους, αποφασισαν συγχωνευσεις ιδρυματων πρωτοβαθμιας φροντιδας υγειας και οχι μονο. Αν τωρα καποιοι εκμεταλευονται το θεμα προς οφελος του πολιτικου...μελλοντος τους , ε μη μου πειτε κι οτι δεν το περιμενατε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.