Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Άγριος καυγάς Μπουτάρη-Γκιουλέκα


Μόνο που δεν πιάστηκαν στα χέρια το απόγευμα της Δευτέρας ο δήμαρχος  Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κώστας Γκιουλέκας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, καθώς η αντιπαράθεση των δύο ανδρών, που άρχισε από την ημέρα που συστάθηκε το σημερινό δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, έφτασε στην κορύφωσή της.

Η άνευ προηγουμένου κόντρα άφησε άφωνους τους δημοτικούς συμβούλους και έφερε σε δύσκολη θέση τον πρόεδρο, Παναγιώτη Αβραμόπουλο, ο οποίος δεν ήξερε πώς να χειριστεί την κόντρα των δύο αντρών.
Την ώρα που ο Κώστας Γκιουλέκας σχολίαζε την τοποθέτηση του δημάρχου για θέματα τουρισμού, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε κάνει νωρίτερα λόγο για κομματικές παρμβάσεις και συκοφάντιση της πόλης από γαλάζιους προέδρους, σταμάτησε τη ροή του λόγου του κ. Γκιουλέκα τονίζοντας ότι λέει ψέματα στην τοποθέτησή του για την τουριστική ύφεση της πόλης. Σε ότι αφορά σχόλιο του κ. Γκιουλέκα για ευνοϊκή αντιμετώπιση της εταιρείας "Ryanair" από τη διοίκηση του δήμου, ο κ. Μπουτάρης τον κάλεσε να  αναζητήσει την αλήθεια ρωτώντας τον "κολλητό του" κ. Θωμόπουλο, ο οποίος, όπως είπε, έκλεισε τη συμφωνία.

«Τελευταία, δέχομαι επιθέσεις από μερίδα της πόλης, μεταξύ των οποίων και από τον Κώστα Γκιουλέκα της μείζονος αντιπολίτευσης, για την πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει για την τουριστική προώθηση της πόλης. Μέχρι να αναλάβουμε εμείς τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής της Θεσσαλονίκης, ο οργανισμός είχε πέσει σε λήθαργο. Επασχε από διοικητικής πλευράς, αφού στην ουσία δεν είχε διοικητικό συμβούλιο, αλλά και από οικονομικής πλευράς, αφού οι φορείς που υποτίθεται ότι πρέπει να συνεισφέρουν οικονομικά δεν καταβάλουν κανονικά τις οφειλές τους, κάτι που συνεχίζεται και σήμερα. Αναλάβαμε την πρωτοβουλία να προωθήσουμε τουριστικά την πόλη, πρωτοβουλία που έπρεπε να είχε αναληφθεί από τον περιφερειάρχη. Καταγγέλλω και ονομαστικά τους κ.κ. Χαντζαρίδη, Ζορπίδη και Θωμόπουλο για τη συστηματική υπόσκαψη των προσπαθειών μας στον τομέα του τουρισμού. Επαναλαμβάνουν ότι η πόλη είναι βρόμικη και έχει προβλήματα, τα οποία δεν αμφισβητώ, αλλά από την άλλη η Θεσσαλονίκη ακόμη κι έτσι αναδίδει μοναδικό αέρα», είπε o δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Τότε οι τόνοι ανέβηκαν ακόμη περισσότερο. «Να πάτε σε καφενεία να μιλήσετε έτσι» είπε ο Κώστας Γκιουλέκας. «Εγώ δεν πάω σε καφενεία» απάντησε ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος αποκάλεσε και πάλι ψεύτη τον επικεφαλής της Ομάδας Δημιουργίας.
Λίγο αργότερα ο σύμβουλος της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Κωνσταντινίδης, αποκάλεσε «σκυλοκαυγά σαν αυτούς που επαναλαμβάνονται στη Βουλή» την κόντρα των δύο ανδρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.