Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ανοιχτοί, παρά το διήμερο κλείσιμο των δήμων, θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί στο δήμο Θερμαϊκού


Ανοιχτοί, παρά το διήμερο κλείσιμο των δήμων για την υποχρηματοδότηση, θα παραμείνουν την Τετάρτη και την Πέμπτη οι παιδικοί σταθμοί στο δήμο Θερμαϊκού, όπως δήλωσε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Αλεξανδρής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Φάρου του Θερμαϊκού».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, οι δημοτικοί σύμβουλοι και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων θα απέχουν από τα καθήκοντά τους το διήμερο αυτό, οι υπάλληλοι θα βρίσκονται κανονικά στη θέση τους, εξυπηρετώντας τους δημότες. Παράλληλα, θα υπάρχει και προσωπικό ασφαλείας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
Στην είσοδο του δημαρχείου, ο δήμαρχος και τα άλλα μέλη της διοίκησης του δήμου, θα μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια για την πληροφόρηση των δημοτών σχετικά με τα αιτήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και στοιχεία για την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία οδηγήθηκαν οι δήμοι της χώρας.
Στο μεταξύ, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας αποφασίστηκε ότι από την κινητοποίηση θα εξαιρεθούν για κοινωνικούς λόγους τα προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι» και οι εξειδικευμένες υπηρεσίες προς τα ΑΜΕΑ.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, διαφοροποιήθηκε στην τοποθέτηση του και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να λειτουργήσει ο δήμος. Επιπλέον και άλλοι δήμαρχοι ζήτησαν να παραμείνουν ανοιχτοί και οι παιδικοί σταθμοί. Έτσι, μετά από αποφάσεις που έλαβαν, ανοιχτοί θα παραμείνουν το διήμερο των κινητοποιήσεων κατά της υποχρηματοδότησης, θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί στους δήμους:
Θεσσαλονίκης, Θερμαϊκού, Λαγκαδά, Πυλαίας- Χορτιάτη, Χαλκηδόνας και Κορδελιού- Ευόσμου. Κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί στους δήμους Νεάπολης- Συκεών, Θέρμης, Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Ωραιοκάστρου και Παύλου Μελά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.