Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Στη δημοσιότητα τα "Πόθεν Έσχες" του Μεϊμαράκη


Στη δημοσιότητα έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του από το έτος 1989 έως και το 2011, μετά τη δέσμευσή του να δημοσιοποιήσει όλες τις δηλώσεις της περιουσιακής του κατάστασης καθ όλη την διάρκεια της πολιτικής του ζωής.

Από το περιεχόμενό τους, όπως προκύπτει από τους ελέγχους που έχουν διεξαχθεί στις δηλώσεις του, τα περιουσιακά του στοιχεία (ακίνητα και καταθέσεις) δικαιολογούνται τόσο από τα έσοδά του όσο και από κληρονομιά των γονέων του ιδίου και της συζύγου του.
Εν τω μεταξύ, το γραφείο του πρωθυπουργού καθώς και το γραφείο Τύπου της Βουλής επιβεβαιώνουν την επιστολή - καταγγελία του Ι. Λιβανού, σύμφωνα με την οποία η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο ενώ παράλληλα έκανε λόγο για εκβιασμούς και πιέσεις που δεχόταν για να διαρρεύσει πληροφορίες σχετικά με το σκάνδαλο για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».
Συγκεκριμένα, το γραφείο Τύπου της Βουλής έδωσε στη δημοσιοτητα επιστολή του επιχειρηματία Ιωσήφ Λιβανού, η οποία πήρε αριθμό πρωτοκόλλου από τη γραμματεία του προέδρου της Βουλής στις 12 Σεπτεμβρίου 2012 και αναφέρεται στην υπόθεση των καταγγελιών του περί «ξεπλύματος μαύρου χρήματος».
Η επιστολή - καταγγελία του κ. Λιβανού έχει ημερομηνία 11/09/2012 και έχει ως κύριο αποδέκτη τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ενώ παράλληλα κοινοποιείται εκτός από τον πρόεδρο της Βουλής και στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ
Ο επιχειρηματίας, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι κινδυνεύει η ζωή του ενώ κάνει λόγο για εκβιασμούς και πιέσεις που δέχεται ο ίδιος για να διαρρεύσει πληροφορίες σχετικά με το μεγάλο σκάνδαλο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Παράλληλα αφήνει υπαινιγμούς για μεγαλοστέλεχος της ΝΔ, ο οποίος συνδέεται με «στοχευόμενες κουμπαριές».
Αλλά και το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στη Βουλή επιβεβαίωσε την παραλαβή της επιστολής του Ι. Λιβανού, σημειώνοντας: «Το γραφείο του πρωθυπουργού πράγματι παρέλαβε μια επιστολή από τις χιλιάδες που λαμβάνει κάθε μέρα. Επειδή υπήρξε απειλή κατά της ζωής του καταγγέλλοντος η επιστολή παραπέμφθηκε αμέσως στον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια».
Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στη Βουλή σχολίασε ακόμα ότι στην επιστολή δεν υπάρχει καμία ονομαστική αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα για τις απειλές που δέχεται ο καταγγέλλων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.