Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Εξώδικο του δήμου Θερμαϊκού στον δήμο Θέρμης

Για την άδεια εγκατάστασης κεραίας της Cosmote στη Ν.Μηχανιώνα
Θέμα ηθικής τάξεως, νομίζουμε ότι δημιουργείται για την Διεύθυνση Πολεοδομίας Ανατολικής Θεσσαλονίκης, για την άδεια που χορήγησε στην Cosmote ώστε να εγκατασταθεί γιγάντια μεταλλική κεραία και σταθμός κινητής τηλεφωνίας, δίπλα στον οικισμό της Νέας Μηχανιώνας, σε απόσταση αναπνοής από δύο σχολικά συγκροτήματα. Ένα θέμα που εκτός των άλλων, εγείρει και πολλά ερωτήματα.
Η Διεύθυνση Πολεοδομίας Ανατολικής Θεσσαλονίκης, που υπάγονταν στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης,  πλέον ανήκει στον δήμο Θέρμης, ύστερα από την κατάργησή της. Γιαυτό  θα πρέπει να παρέμβει άμεσα ο δήμος Θέρμης, ζητώντας την ακύρωση της σχετικής άδειας.
Όπως αναφέρει σε εξώδικη πρόσκληση που απέστειλε ο δήμος Θερμαϊκού προς τον δήμο Θερμαϊκού, η Διεύθυνση Πολεοδομίας, με την χορήγηση της άδειας στην Cosmote για την εγκατάσταση του πύργου-κεραία στη Ν.Μηχανιώνα και την άρνησή της να ζητήσει την αναστολή της εγκατάστασης, προσβάλει ευθέως την αρχή της νομιμότητας. Και όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται:
«Προσβάλλεται η αρχή της νομιμότητας από τη Διοίκηση, εφόσον αυτή, καίτοι γνωρίζει ότι έχει ζητηθεί αναστολή εκτελέσεως της προσβληθείσης πράξης (σ.σ. για την άδεια εγκατάστασης της κεραίας), δεν προβαίνει στην αναστολή εκτέλεσης, πριν αποφανθεί επί του θέματος, αρμόδιο συμβούλιο του Δικαστηρίου. Είναι δηλαδή προφανές ότι η συμπεριφορά αυτή της διοίκησης δεν εναρμονίζεται με τον κανόνα του δικαίου και αντίκειται ευθέως σ΄αυτόν, αφού δεν καταλείπει στάδιο εφαρμογής του. Συνεπώς, όταν ζητείται η αναστολή εκτελέσεως διοικητικών πράξεων, η διοίκηση οφείλει να μην προβαίνει, μετά την κοινοποίηση σε αυτήν της κατατεθείσης αιτήσεως αναστολής εκτελέσεως, στην εκτέλεση αυτών, άλλως υπέχει σχετική ευθύνη», αναφέρει το εξώδικο του δήμου Θερμαϊκού προς τον δήμο Θέρμης.
Κατόπιν αυτού, στο εξώδικο που απέστειλε το δικηγορικό γραφείο του κ. Ιωάννη Μακρή, στις 12 Σεπτεμβρίου 2012 προς τον δήμο Θέρμης, καλούνται ο Δήμος και η Διεύθυνση Πολεοδομίας να εκδώσουν άμεσα σήμα διακοπής εργασιών κατασκευής του μεταλλικού πύργου-κεραίας, τουλάχιστον μέχρι την έκδοση απόφασης από την Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο προσέφυγε ο δήμος Θερμαϊκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.