Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Κ.Κούτουκας: "Σε λίγο ο κόσμος θα πετάει μαχαίρια"


«Να κρατήσουμε όρθιο τον δήμο, να παλέψουμε για τα προβλήματα των δημοτών μας. Πως θα τον πάμε μπροστά όταν κάποιοι τον εγκαταλείπουν;», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών του δήμου Θερμαϊκού κ. Κωστής Κούτουκας κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Παρατηρώντας πως κάποιοι πρέπει να σταματήσουν την υποκρισία, ενώ σχολίασε πως λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης, «σε λίγο ο κόσμος θα αρχίσει να πετάει μαχαίρια».

Ολόκληρη η παρέμβαση Κούτουκα, λόγω του ενδιαφέροντός της, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία προήδρευε ως πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος, έχει ως εξής:     
«Το ότι ο δήμος κινδυνεύει με πτώχευση, δεν αποτελεί είδηση σε κανέναν σας και σε κανέναν μας.  Το λέμε και το φωνάζουμε από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας.  Γιατί πρέπει να θυμόμαστε εδώ πέρα ότι, όταν ήρθαμε να προτείνουμε αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, γιατί προτείναμε τις αυξήσεις;  Για να πάρουμε τα λεφτά και να πάμε στα μπουζούκια;  Γιατί είπαμε ότι διαφορετικά, δεν επιβιώνει ο δήμος. Κάποιοι όμως αρνήθηκαν να ψηφίσουν αυτές τις αυξήσεις.  Γιατί; Διότι ο σκοπός τους ήταν να βουλιάξει ο δήμος. Μπορεί κάποτε να το καταφέρουν. Εμείς θα αγωνιστούμε για να μην συμβεί αυτό.
Κάποιοι όταν είχαμε προχωρήσει σε κατασχέσεις, αρνήθηκαν να ψηφίσουν τις κατασχέσεις. Εμείς τότε ήμασταν οι «κακοί» και κάποιοι ήταν οι «καλοί». Γιατί το κάναμε αυτό. Γιατί μας αρέσει να κατάσχουμε τις περιουσίες από τους συμπολίτες μας;  Γιατί βλέπαμε ότι το καράβι βουλιάζει. Ότι πρέπει να το κρατήσουμε. Τα χρέη που αντιμετωπίζουμε κύριοι συνάδελφοι, δεν είναι χρέη που έγιναν χτες, εν μέσω της κρίσης που διανύουμε, που τα νοικοκυριά δεν έχουν καν να πάνε λίγο ψωμί στο σπίτι τους. Τα χρέη αυτά, είναι της προηγούμενης δεκαετίας, που έβρεχε χρήματα στον τόπο μας. Έβρεχε χρήματα αλλά τα ελλείμματα μεγάλωναν. Κι αυτό γιατί κανένας δεν ενδιαφέρονταν να μαζέψει τα χρήματα αυτά.
Σήμερα λένε ότι το καράβι βουλιάζει. Και πιστεύω ότι χαίρονται που το καράβι βουλιάζει. Γιαυτό λέω ότι δεν πρέπει να ήμαστε υποκριτές. Δεν πρέπει να λειτουργούμε με υποκρισία. Να χτυπάμε την πλάτη σε κάποιους και στα δύσκολα να λέμε «φταίτε εσείς».
Εμείς αναλαμβάνουμε τις ευθύνες . Όλες. Όσες μας αναλογούν. Για τη λειτουργία μας, για τον τρόπο διοίκησης,  για τα πάντα. Δεν μπορεί όμως άνθρωποι που δεν βάζουν πλάτη, να ασκούν κριτική. Μόνο όποιοι βάζουν πλάτη έχουν αυτό το δικαίωμα. Δεν μπορεί να κατηγορούμαστε ως διοίκηση ότι αφήνουμε το καράβι να βουλιάξει, ότι δεν προσπαθούμε, ενώ δεν λέμε τίποτα για τη δική μας προσφορά.
Κυρίες, κύριοι συνάδελφοι,
Μην λυγίζετε μπροστά στο βάρος των απαιτήσεων του κόσμου. Δεν πρέπει να λυγίσουμε. Οι απαιτήσεις είναι πάρα πολλές. Πρέπει να αντέξουμε. Δεν μπορεί να φτωχαίνει ο κόσμος  και σε εμάς να πετάει λουλούδια. Σε λίγο θα πετάει μαχαίρια. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε αυτό. Πρέπει να παλέψουμε με τη δύναμη που έχει ο καθένας; Από μας, για να βοηθήσουμε ώστε να κάνει  πέντε βήματα μπροστά ο τόπος αυτός.  Το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε, είναι να τους κοιτάμε στα μάτια και να παλεύουμε για το καλύτερο γιαυτούς.
Είμαστε παρόντες στη δυσκολότερη οικονομική συγκυρία που βρέθηκε η χώρα στη σύγχρονη ιστορία της και αγωνιζόμαστε για τα προβλήματα των συνδημοτών μας. Θα μείνουμε όρθιοι, εργαζόμαστε σκληρά, προσφέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα γιαυτή την τετραετία. Έχουμε υποχρέωση, και το λέω σ΄ εμάς, σαν διοίκηση, να κρατήσουμε το δήμο όρθιο. Η αντιπολίτευση κάνει τη δουλειά της, και πολύ καλά την κάνει. Μας ελέγχει, μας ψέγει, μας φωνάζει.  Η αντιπολίτευση αντέχει και ανεξαρτητοποιήσεις. Εμείς όμως έχουμε ανάγκη να δουλέψουμε. Ποιος θα δουλέψει όταν κάποιοι απομακρύνονται;
Έχουμε ανάγκη λοιπόν να συνεχίσουμε να δουλεύουμε παρέα και μαζί. Δεν μπορεί λοιπόν να φεύγουν σύμβουλοι της διοίκησης και να μετακινούνται. Είναι απαράδεκτο. Μετά το τέλος της τετραετίας είμαστε όλοι ελεύθεροι να πάμε στα σπίτια μας. Να συνεχίσουμε να κάνει ο καθένας το όνειρό του.   Σήμερα όμως ήμαστε εδώ, μας ψήφισε ο κόσμος, πρέπει να πάμε αυτόν τον δήμο λίγο πιο μπροστά. Και εν πάση περιπτώσει αν δεν τον πάμε, να τον κρατήσουμε όρθιο».    

1 σχόλιο:

  1. Όταν τα αυξημένα δημοτικά τέλη δεν πηγαίνουν σε επενδύσεις αλλά σε απευθείας αναθέσεις αμφιβόλου αποδόσεως για τους δημότες δεν είναι παράξενο αν αρχίσουν να "πετάνε μαχαίρια"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.