Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ενθουσίασε η Dilek Koc


Για πολύ καιρό οι κάτοικοι της Περαίας και των άλλων περιοχών του δήμου Θερμαϊκού και όχι μόνο, θα συζητούν για την ανεπανάληπτη επιτυχία που είχε η συναυλία με την Dilek Koc, την οποία οργάνωσε το βράδυ της Κυριακής η ΔΗΠΠΑΚΥΘ Θερμαϊκού. Η τουρκάλα τραγουδίστρια που ζει πλέον μόνιμα στη χώρα μας, ξεσήκωσε το κοινό με τα τραγούδια της, κι έφερε στις μνήμες όλων στιγμές από τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας.

Από την αρχή ακόμη της συναυλίας η Dilek Koc ενθουσίασε το πολυπληθές κοινό που είχε κατακλύσει την κεντρική πλατεία της Περαίας, ερμηνεύοντας την μεγάλη επιτυχία της Baharat Tarcın ve Buse, που αποτέλεσε και σάουντρακ της ταινίας «Πολίτικη Κουζίνα». Για να αποδώσει στη συνέχεια με μεγάλη επιτυχία τραγούδια της Ανατολής, της Μικράς Ασίας, Σμυρνέϊκα και Αϊβαλιώτικα, καρσιλαμάδες εμπνευσμένους από τα παραδοσιακά τραγούδια, από την κοινή παράδοση των ελλήνων και των τούρκων.
Λίγο πριν το κλείσιμο της συναυλίας παίρνοντας το μικρόφωνο ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής συγχάρηκε την τραγουδίστρια για την ερμηνεία της και τις ανεπανάληπτες νοσταλγικές στιγμές που έφερε στη μνήμη. Ξυπνώντας παλιές θύμησες για την ταλαιπωρία την οποία είχαν οι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία που κατοίκησαν στην Περαία και τους άλλους οικισμούς στις ακτές του Θερμαϊκού. «Οι πατεράδες και οι παππούδες μας, που μας βλέπουν από ψηλά, θα χαίρονται ασφαλώς παρατηρώντας τους απογόνους τους να προοδεύουν, βλέποντας ότι οι θυσίες και οι κόποι τους δεν πήγαν χαμένοι. Κι εμείς όμως έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε εκείνες τις προσπάθειες, ώστε ο τόπος μας να γίνει ακόμη καλύτερος. Και παρά τις τεράστιες δυσκολίες και τα μυριάδες προβλήματα που προκάλεσε σε όλους η οικονομική κρίση την οποία βιώνουμε, στο τέλος είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε», κατέληξε ο κ. Αλεξανδρής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.