Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Κοινή κάθοδος στην Αθήνα Καράογλου-Αλεξανδρή για την αποχέτευση της Επανομής


Επίσκεψη στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ.Σταύρο Καλαφάτη, θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κ.Θεόδωρος Καράογλου, με τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γιάννη Αλεξανδρή, σε μία προσπάθεια να εξευρεθεί λύση και να προχωρήσει επιτέλους το ημιτελές έργο αποχέτευσης της Επανομής.

Η κάθοδος στην Αθήνα, αποφασίστηκε κατά την συνάντηση που είχε το βράδυ της Τρίτης στο γραφείο του, στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ο κ. Καράογλου με πολυμελή αντιπροσωπεία του δήμου Θερμαϊκού. Στην οποία, εκτός από τον δήμαρχο κ. Αλεξανδρή, πήραν μέρος ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Βογιατζής, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας κ. Κώστας Βογιατζής, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θερμαϊκού κ. Κώστας Τροκάνας, o πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ Χρήστος Βογιατζής, οι Επανομίτες δημοτικοί σύμβουλοι κ.Ντόκας και Τσαπουρνάς, καθώς και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Επανομής κ. Καζάκης.
Σημειώνεται ότι για το ίδιο θέμα, ο δήμαρχος Θερμαίκού είχε συναντήσει την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Ανάπτυξης, κ. Στράτο Σιμόπουλο, από τον οποίο ζήτησε την επίσπευση της ένταξης του έργου της αποχέτευσης Επανομής σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης. 
Ο κ. Αλεξανδρής επισήμανε στον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης ότι «το έργο αυτό αποτελεί πνοή για την περιοχή και επιβάλλεται να επισπευτεί η ένταξή του». Έλαβε, δε, τη διαβεβαίωση πως το θέμα βρίσκεται από τα πρώτα στη λίστα προτεραιότητας, που έχει τεθεί από την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.