Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Πονοκέφαλο προκαλούν οι επιθέσεις της Χρυσής Αυγής

Ομάδα της Χρυσής Αυγής έτοιμη για δράση (φωτ.tovima.gr) 

«Πονοκέφαλο» προκαλούν στην πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ τα περιστατικά σε Ραφήνα την Παρασκευή το βράδυ και Μεσολόγγι το Σάββατο το πρωί με πρωταγωνιστές βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής. Επίσης την περασμένη εβδομάδα ομάδα περίπου 10 ακροδεξιών επιτέθηκε εναντίον μεταναστών σε φανάρια της Καλαμάτας, ενώ το βράδυ της Δευτέρας ακροδεξιοί επιτέθηκαν και χτύπησαν Έλληνα στη Μεταμόρφωση, επειδή μπήκε σε κουρείο Πακιστανού!

Η Χρυσή Αυγή διαμηνύει ότι ανάλογες ενέργειες θα συνεχιστούν. Ενδεικτικά σε συνέντευξη του στον ΒΗΜΑ 99,5 ο βουλευτής του κόμματος που συμμετείχε στην επίθεση στο πανηγύρι της Ραφήνας, Γ.Γερμενής επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Όπου η πολιτεία δεν εφαρμόζει το νόμο, θα υπάρχει ένας Χρυσαυγίτης για να προστατεύσει τον Έλληνα».

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός της Ασφάλειας του Μπαρμπαρούση
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, την Τρίτη, ο αστυνομικός που είχε διατεθεί για την προσωπική ασφάλεια του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, επειδή συμμετείχε στα επεισόδια που προκάλεσαν μέλη της; Χρυσής Αυγής στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου όπως προέκυψε από τη σχετική έρευνα.

Παράλληλα, σε βάρος του διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση για αδικήματα που επισύρουν την ποινή της απόταξης.
Επίσπευση των προανακρίσεων ζητά ο Άρειος Πάγος
Τη Δευτέρα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες παρήγγειλε στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Αθήνας και Μεσολογγίου την επίσπευση των προανακρίσεων ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι δικογραφίες και να διαβιβαστούν στη Βουλή τα αιτήματα άρσης της βουλευτικής ασυλίας, σε περίπτωση που αποδειχθεί εμπλοκή βουλευτών σε παράνομες ενέργειες.
Επίσης με ανακοίνωση της η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας καταδίκασε τα γεγονότα στο Μεσολόγγι προσθέτοντας ότι «οποιαδήποτε συμμετοχή αστυνομικού, μέλους της ένωσής μας, σε αυτές τις συμπεριφορές είναι καταδικαστέα και δεν τυγχάνει καμιάς αποδοχής από το σύνολο των  εργαζομένων στην Α.Δ.Αιτωλίας. Ενέργειες τέτοιου είδους εφόσον προκύπτουν, αποκλίνουν από τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα του αστυνομικού και σίγουρα δε συνάδουν με την αστυνομική ιδιότητα».
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «εάν προκύπτουν ποινικά αδικήματα και τυχόν παραλείψεις του αστυνομικού του βουλευτή, αλλά και  των υπόλοιπων εμπλεκόμενων, (το οπτικοακουστικό υλικό και οι μαρτυρίες βρίσκονται στην εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου και τον διοικητή Α.Τ. Μεσολογγίου), το λόγο έχουν η Δικαιοσύνη και τα πειθαρχικά όργανα του Aρχηγείου μας».

Και επίθεση σε Πακιστανό κουρέα!
Τρόμος στη Μεταμόρφωση. Αυτή τη φορά τα τάγματα εφόδου, που αναβίωσε η Χρυσή Αυγή, προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, θυμίζοντας σκηνές από τη Γερμανία του μεσοπολέμου, όταν οι χιτλερικοί "πρόγονοί" τους απαγόρευαν στους Γερμανούς να μπαίνουν στα καταστήματα των Εβραίων, τα σημάδευαν και τα κατέστρεφαν. 

Επιτέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε κουρείο που διατηρεί Πακιστανός στην οδό Γκινοσάτη 47, τον οποίο είχαν προειδοποιήσει να κλείσει το μαγαζί του και μαχαίρωσαν τον Ελληνα πελάτη του, έναν 41χρονο οδηγό ταξί, που τόλμησε να κουρευτεί σε ένα τέτοιο μαγαζί και να υπερασπιστεί τον ιδιοκτήτη του!

Μάλιστα σε αυτή την περίπτωση, όπως έχει συμβεί και άλλες φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν, το απόσπασμα, όπως αναφέρουν μάρτυρες, δεν έφερε τις μαύρες μπλούζες και τα διακριτικά της Χρυσής Αυγής και δεν αποκλείεται να αποτελούνταν από άλλη ακροδεξιά ομάδα, η οποία ενεργοποιήθηκε μετά τις επιθέσεις των ομάδων του κ. Μιχαλολιάκου, διεκδικώντας μερίδιο στην... τήρηση της τάξης. 

Το ενδεχόμενο αυτό, όπως είναι φυσικό, ανησυχεί ακόμη περισσότερο τις αρχές, καθώς μάλιστα η Χρυσή Αυγή αυτή τη φορά δεν έχει εκδώσει καμιά ανακοίνωση για να υπερασπιστεί την ενέργεια. 

Αρχικά η Αστυνομία μιλούσε για δύο δράστες, αλλά όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια στην ομάδα κρούσης υπήρχαν και άλλα άτομα που περίμεναν έξω από το μαγαζί. Δύο από αυτούς εισέβαλλαν στο κουρείο απειλώντας τον Πακιστανό ιδιοκτήτη, γιατί δεν είχε ακούσει την προειδοποίησή τους «να τα μαζέψει και να φύγει από τη γειτονιά», ενώ χτύπησαν και τον Έλληνα πελάτη, ο οποίος πήγε να κουρευτεί σε αλλοδαπό και έκανε και δεύτερο λάθος, επιχείρησε να υπερασπιστεί τον κατατρομαγμένο κουρέα. 

Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.