Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Αναστολή στο στήσιμο κεραίας Cosmote για μία ημέρα

Μετά την κινητοποίηση κατοίκων της Νέας Μηχανιώνας
O δημοτικός σύμβουλος κ. Τσακμάκας ενημερώνει τους κατοίκους
για την απόφαση της Cosmote και τις επιπτώσεις της κεραίας
Κάτω από την μαζική κινητοποίηση κατοίκων της Νέας Μηχανιώνας, που από το πρωϊ είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο όπου η Cosmote εγκαθιστά μεταλλικό πύργο κεραίας, ύψους 47 μέρτρων, η εταιρία κινητής τηλεφωνίας αναγκάστηκε να δώσει τη διαβεβαίωση ότι για σήμερα τουλάχιστον δεν θα συνεχιστούν οι εργασίες. Κατόπιν αυτού, αποφασίστηκε να συγκεντρωθούν εκ νέου οι κάτοικοι στο ίδιο σημείο, απέναντι από τα κοιμητήρια και την Παρασκευή.

Μιλώντας προς τους κατοίκους ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Τσακμάκας, επισήμανε ότι η κινητοποίηση αποβλέπει στην αποτροπή δημιουργίας στο σημείο εκείνο ενός «πάρκου κεραιών», κάτι που θα είχε ολέθριες συνέπειες για την περιοχή δεδομένου ότι σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκονται όχι μόνο σπίτια αλλά και τα σχολικά κτίρια των Γυμνασίων και του Λυκείου της Ν.Μηχανιώνας.
«Πρέπει να προσμετρηθεί η ακτινοβολία και της πλησίον κεραίας, της Vodafone, κάτι που ουδέποτε έγινε. Και όπως γνωρίζουμε όλοι από μελέτες, η ακτινοβολία των κεραιών επιδρά προσθετικά. Δεν αρκεί να λέμε ότι η ακτινοβολία μιας κεραίας δεν βλάπτει, γιατί εδώ έχουμε τρεις κεραίες», παρατήρησε ο κ. Τσακμάκας, καλώντας τους Μηχανιώτες σε εγρήγορση.
Το «παρόν» τους στην κινητοποίηση, έδωσαν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών του δήμου Θερμαϊκού, Κωστής Κούτουκας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, η αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ειρήνη Παπαμιχαήλ, ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Βουδούρης, ο αντιπρόεδρος της δημοτικής ενότητας Μηχανιώνας, Φώτης Τζάκης και πλήθος κόσμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.