Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Έργα από το Λούβρο έρχονται στη Θεσσαλονίκη

Το μουσείο του Λούβρου

Έργα από το Λούβρο, ένα από τα διασημότερα μουσεία του κόσμου, θα ταξιδέψουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την επέτειο από τα 100 χρόνια της απελευθέρωσής της. Θα πλαισιώσουν, μάλιστα, όχι μία αλλά πέντε εκθέσεις, καθώς θα αποτελούν τα κεντρικά εκθέματα στα ισάριθμα μουσεία της Θεσσαλονίκης, τη γνωστή «Κίνηση των 5Μ».

Οι εκθέσεις στα πέντε μουσεία (Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης) πραγματοποιούνται υπό τον γενικό τίτλο «Το Λούβρο στη Θεσσαλονίκη». Αποτελούν το αντίδωρο του γαλλικού μουσείου για τη μεγάλη έκθεση «Στο Βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου: η Αρχαία Μακεδονία», που παρουσιάστηκε από τον Οκτώβριο 2011 ως τον Ιανουάριο 2012 στο Λούβρο με εκθέματα από συλλογές Εφορειών Αρχαιοτήτων και μουσεία της Μακεδονίας.
«Το Λούβρο, που υποδέχτηκε τη μεγάλη έκθεση για τον Αλέξανδρο και τη Μακεδονία, ανταποδίδει στη Θεσσαλονίκη σε αυτή την τόσο σημαντική επέτειο για την πόλη, στο πλαίσιο της αρχής της αμοιβαιότητας. Η παρουσία, μάλιστα, του διευθυντή του Λούβρου Henri Loyrette στα εγκαίνια των εκθέσεων, που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο από τις 12 ως τις 14 Οκτωβρίου 2012, δείχνει τη σημασία που δίνει στο γεγονός», δήλωσε η Γενική Γραμματέας του ΥΠΑΙΘΠΑ Λίνα Μενδώνη, στη χτεσινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, που έδωσε το πράσινο φως για τις δύο από τις εκθέσεις, στις οποίες θα συμπεριλαμβάνονται αρχαιότητες.

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.