Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Έκοψαν το ρεύμα στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης!


Χωρίς ρεύμα έμεινε το πρωί της Δευτέρας το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη επειδή, λόγω χρεών, η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα, στο χώρο που στεγάζεται. Αποτέλεσμα της διακοπής ήταν να ταλαιπωρηθούν οι ανασφάλιστοι που επισκέφθηκαν το ιατρείο προκειμένου να εξεταστούν και να κινδυνεύσουν να αχρηστευθούν φάρμακα και εμβόλια που φυλάσσονται στα ψυγεία.

Τελικά, η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε το μεσημέρι μετά από παρέμβαση εκπροσώπων του Κοινωνικού Ιατρείου.
«Η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης γιατί ο χώρος στον οποίο στεγάζεται ανήκει στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας ο οποίος έχει καταργηθεί και επειδή καταργήθηκε έμειναν απλήρωτοι κάποιοι λογαριασμοί. Μετά από παρέμβασή μας η ΔΕΗ αντιλήφθηκε τη σπουδαιότητα της δράσης του Κοινωνικού Ιατρείου και έστειλε έναν εργαζόμενό της, ο οποίος αποκατέστησε την ηλεκτροδότηση, δήλωσε ο οδοντίατρος Θανάσης Κομνής, ένας από τους πρωτοστάτες της λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου.
Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης δημιουργήθηκε από μέλη της Πρωτοβουλίας Υγειονομικών και προσφέρει υπηρεσίες υγείας σε άνεργους και αδύναμους, οικονομικά και κοινωνικά πολίτες χάρη στη διάθεση προσφοράς δεκάδων γιατρών και στη βοήθεια του κόσμου που συνεισφέρει παρέχοντας χρήματα ή φάρμακα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.