Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Το πρώτο κρούσμα: Σε αναστολή λειτουργίας ο δήμος Αχαρνών και έπονται και άλλοι!


Σε «λουκέτο» οδηγούνται σιγά-σιγά οι δήμοι όλης της χώρας. Μετά την ανακοίνωση του δήμου Αχαρνών για αναστολή της λειτουργίας του, λόγω αδυναμίας καταβολής της μισθοδοσίας και κάλυψης των πάγιων εξόδων του,  η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών δεσμεύτηκε σε αντιπροσωπεία του δήμου, ότι θα καταβάλει το ποσό των 960.000 ευρώ.

Όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Αχαρνών Μιχάλης Βρεττός, ο δήμος ζήτησε προκαταβολικά τη μηνιαία δόση από τους ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) προσαυξημένη κατά 50%, προκειμένου να καταβάλει τους μισθούς Σεπτεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στο δήμο Αχαρνών έχουν να πληρωθούν από τις 15 του περασμένου Αυγούστου, ενώ η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών έχει σταματήσει από τις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Γιάννη Κουκούλογλου.
Με δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Αχαρνών Μιχάλης Βρεττός αναφέρει για τη λύση που δόθηκε: «Αυτή δεν είναι οριστική λύση. Παραλάβαμε έναν δήμο (πρώην δήμος Αχαρνών και δήμος Θρακομακεδόνων) με χρέος 140 εκατ. ευρώ και 1.350 υπαλλήλους το 2010. Δεν ανανεώσαμε τις συμβάσεις και ο αριθμός τους έχει μειωθεί στους 914, αλλά δεν βγαίνουν οι αριθμοί. Έχουμε μειώσει κατά πολύ το χρέος, αλλά δεν έχει λυθεί το πρόβλημα».
Παράλληλα, το υπουργείο Εσωτερικών μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου θα προχωρήσει σε επιμήκυνση των δανείων των δήμων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και θα αρχίσει η περίοδος χάριτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.