Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Παράγοντες της Ν.Μηχανιώνας μιλούν για την κεραία


Ανάστατη, είναι η κοινωνία της Νέας Μηχανιώνας για την απόφαση της Cosmote να στήσει γιγάντιο μεταλλικό πύργο-κεραία, ύψους 47 μέτρων, τη στιγμή που σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται όχι μόνο κατοικίες, αλλά επίσης τα δύο Γυμνάσια (Α΄ και Β΄) και το Λύκειο της Μηχανιώνας. Τοπικοί παράγοντες που βρέθηκαν το πρωϊ στη συγκέντρωση των κατοίκων κατά της κεραίας, είπαν σχετικά στον «Φάρο του Θερμαϊκού»


Κωστής Κούτουκας, αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών
Δυστυχώς, στήνεται μία ακόμη κεραία, δημιουργώντας ουσιαστικά έτσι και πάρκο κεραιών, καθώς είναι πλέον τρεις οι κεραίες στην περιοχή. Δεν αντέχει ο τόπος άλλο, ούτε και η κοινωνία, γιαυτό και έχουμε αυτή την υποτυπώδη μικρή «επανάσταση». Δεν μπορούμε πιά να αντέξουμε ούτε άλλες κεραίες, ούτε άλλη επιβάρυνση του περιβάλλοντος, ούτε να είναι δίπλα από τα σχολεία μας . Έλεος πιά. Τι άλλο να πω.

Ειρήνη Παπαμιχαήλ, Αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου
Η μικρή απόσταση από τα σχολεία της Νέας Μηχανιώνας, μας δημιουργεί την υποχρέωση να αγωνιστούμε για να φύγουν οι κεραίες. Και αυτή και οι άλλες. Κι εμείς προσπαθούμε να την κλείσουμε τώρα, ώστε να μην γίνει και μία καινούρια. Οπωσδήποτε πρέπει να αγωνιστούμε με όλους τους τρόπους, με όλα τα μέσα. Οι κεραίες μακριά από τις κατοικημένες περιοχές. Εδώ είναι τα σχολεία δίπλα. Κι εμείς είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε ότι μπορούμε.

Γιάννης Τσακμάκας, δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος ΔΗΠΠΑΚΥΘ
Αυτό που ζητάμε ουσιαστικά από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας, είναι η αναστολή των εργασιών για κάποιες μέρες (10, 20, 25 πιθανότατα) μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες για παρατυπίες σε όλη τη διαδικασία αδειοδότησης της συγκεκριμένης κεραίας. Δεν ζητάμε κάτι περίεργο, δεν ζητάμε κάτι υπερβολικό, το μόνο που ζητάμε είναι μία παύση των εργασιών για είκοσι μέρες, για να κριθεί το θέμα από την ελληνική δικαιοσύνη.

Αντώνης Βουδούρης, δημοτικός σύμβουλος
Η κεραία υποβαθμίζει την περιοχή μας σαφέστατα, δημιουργώντας κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, δίπλα στα σχολεία, κάτι που είναι τραγικό. Ευχής έργο το θέμα να λυθεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο. Μακάρι να εισακουστούν οι θέσεις μας, οι οποίες λένε τι: να περιμένουμε το δικαστήριο, το οποίο είναι σε 20 περίπου μέρες και από κει και πέρα, όποια είναι η απόφαση της δικαιοσύνης.

Φώτης Τζάκης, Αντιπρόεδρος τοπικού συμβουλίου δημοτικής κοινότητας Νέας Μηχανιώνας  
Εμείς δεν είμαστε αντίθετοι με την τοποθέτηση της κεραίας. Γενικά είμαστε υπέρ της κινητής τηλεφωνίας γιατί αποτελεί εργαλείο. Αλλά είμαστε αντίθετοι με τον τόπο τοποθέτησης. Σαν δήμος έχουμε υποδείξει διάφορα σημεία σε περιοχές του δήμου μας, στο «τριεθνές», σε μία άλλη περιοχή μεταξύ Μηχανιώνας-Αγγελοχωρίου, αλλά κατά περίεργο τρόπο οι εκπρόσωποι της εταιρίας δεν πήγαν καν να ελέγξουν τα προτεινόμενα σημεία. Οπωσδήποτε θα σταθούμε δίπλα στις επιλογές του κόσμου, θα τους στηρίξουμε, είμαστε μαζί τους. Δεν μπορεί αυτή η κεραία η οποία έχει 47 μέτρα ύψος, κι από ότι μας είπαν οι υπεύθυνοι της Cosmote θα εκπέμπει μέχρι τον άξονα Κατερίνης-Θεσσαλονίκης, μέχρι απέναντι. Άραγε έχει μεγάλη επικινδυνότητα ακτινοβολίας. Εμείς θα σταθούμε στο πλευρό των δημοτών για να αποτρέψουμε το στήσιμο της κεραίας σε αυτή την περιοχή, 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.