Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Οι δύο "καυτές πατάτες" στη διοίκηση Αλεξανδρή


«Καυτή πατάτα» για τη διοίκηση Αλεξανδρή στο δήμο Θερμαϊκού, φαίνεται ότι αποτελούν δύο έδρες δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Θερμαϊκός για όλους». Η μία αφορά τον δημοτικό σύμβουλο κ. Θέμη Ασθενίδη και η άλλη τον ανεξαρτητοποιηθέντα πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κ.Στεφανίδη.

Ο δικηγόρος το επάγγελμα κ. Ασθενίδης, είχε ζητήσει από το δημοτικό συμβούλιο αρχικά τρίμηνη άδεια από 15 Σεπτεμβρίου 2011 έως 15 Δεκεμβρίου 2011, προκειμένου να μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ώστε να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα μετεκπαίδευσης επί διετία.
Με τη λήξη της άδειας εκείνης ο κ. Ασθενίδης εμφανίστηκε σε μία-δύο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και έκτοτε είναι απών, με συνέπεια ο δήμος Θερμαϊκού να ζητήσει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης την έκπτωσή του από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου και την κατάληψη της έδρας από τον πρώτο επιλαχόντα του συνδυασμού. Όμως παρά το γεγονός ότι πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα, η Περιφέρεια δεν προχώρησε ακόμη στις απαραίτητες ενέργειες.
Αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης, η δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας  εμφανίζεται με μείον ένα ενεργά μέλη και άρα λιγότερα άτομα να μπορούν να ασχοληθούν με την παραγωγή έργου στο δήμο, ιδιαίτερα σ΄αυτή την εξαιρετικά δύσκολη εποχή.
Όπως πληροφορούμαστε η εκδίκαση της υπόθεσης Ασθενίδη στην Περιφέρεια πρόκειται να γίνει τον Οκτώβριο, πιστεύεται όμως ότι μέχρι τότε ο απουσιάζον στις ΗΠΑ δημοτικός σύμβουλος θα υποβάλει την παραίτησή του για να μην φέρει το στίγμα του αποπεμφθέντος.

Η περίπτωση Στεφανίδη  
Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση του παραιτηθέντα από το αξίωμα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κ.Στεφανίδη, ο οποίος ταυτόχρονα ανακοίνωσε και την αποχώρησή του από την παράταξη «Θερμαϊκός για όλους» με ταυτόχρονη ανεξαρτητοποίησή του. Όπως τονίσθηκε από τους συμβούλους της παράταξης στο προσυμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, ο παραιτηθείς πρόεδρος εκλέχθηκε με το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Θερμαϊκός για όλους», στον οποίο και ανήκει και η έδρα του. «Εάν ήθελε να είναι ανεξάρτητος, όφειλε να κατέβει μόνος του στις εκλογές και όχι με τη σημαία της παράταξής μας», ακούστηκε να λένε κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Προσθέτοντας ότι αποτελεί θέμα ηθικής τάξης η επιστροφή της έδρας από τον κ. Στεφανίδη.
Σε περίπτωση αντικατάστασης του κ. Ασθενίδη, που είχε λάβει 467 ψήφους στις εκλογές, την έδρα καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών κ.Πάρης Πεντούσης, πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του παλιού δήμου Θερμαϊκού, που είχε λάβει 372 ψήφους στις εκλογές του 2010 ή η κυρία Σοφία Ζηφκοπούλου με 338 ψήφους. Ενώ στην περίπτωση παραίτησής του κ. Στεφανίδη, την έδρα του καταλαμβάνει η πρώτη επιλαχούσα κ.Κούλα Πασπακώστα, πρώην πρόεδρος της κοινότητας Αγγελοχωρίου, που είχε λάβει 478 ψήφους στις τελευταίες εκλογές, με δεύτερο επιλαχόντα τον κ. Στέλιο Σαραφίδη με 456 ψήφους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.