Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Τετραήμερο εκδηλώσεων για τα "Γενέθλια της Περαίας"

Άλλες χρονιές ο γιορτασμός της γενέθλιας ημέρας της Περαίας
γίνονταν με την "Γιορτή Φασολάδας". Φέτος το πρόγραμμα θα
είναι πολύ πλούσιο, αντάξιο του σημαντικού αυτού γεγονότος
Τετραήμερο εκδηλώσεων για την γενέθλια ημέρα της Περαίας, διοργανώνουν στις 19, 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΗΠΠΑΚΥΘ δήμου Θερμαϊκού, ο Πολιτιστικός Οικολογικός Σύλλογος Περαίας και ο Σύλλογος Γυναικών «Η Αγάπη». Το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:
-Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, στο θέατρο ΚΑΠΠΑ στην Περαία, ώρα 8,30 μμ, προβολή του ντοκιμαντέρ «Δύο φορές ξένος»
-Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, εκδήλωση στην παραλία της Περαίας, στην πλατεία, στη μνήμη των προσφύγων της Μικράς Ασίας και Ανατολικής Θράκης.
-Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, ώρα 8 μμ, μεγάλη παρέλαση όλων των παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων και λαμπαδηδρόμων στην οδό Αμπελοκήπων. Αναπαράσταση για τον ερχομό των πρώτων κατοίκων με βάρκες από ερασιτέχνες ψαράδες και στη συνέχεια παραδοσιακό χορευτικό αντάμωμα στην πλατεία της Περαίας .
-Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, το πρωί, δοξολογία στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος  στην Άνω Περαία.  Στις 12 το μεσημέρι, «Γιορτή Φασολάδας» στο αλσύλιο «Ανδρομέδα», στην Άνω Περαία, με τη συμμετοχή λαϊκού σχήματος. Τέλος, στις 9 μμ, συναυλία της Dilek Koc με θέμα «Σμύρνη-Σαλονίκη», στην κεντρική πλατεία της Περαίας, με ελεύθερη είσοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.