Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Αυξήθηκε 12,5% ο αριθμός των Βουλγάρων επισκεπτών


Αυξήθηκε κατά 12,5% ο αριθμός των Βουλγάρων που έρχονται στη Θεσσαλονίκη για τη λεγόμενη «απόδραση του Σαββατοκύριακου», εκμεταλλευόμενοι τη χιλιομετρική εγγύτητα της πόλης με τη χώρα τους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους και να απολαύσουν τη νυχτερινή ζωή στη νύμφη του Θερμαϊκού.

Χάρη και στην αύξηση αυτών των επισκέψεων μικρής διάρκειας (των λεγόμενων "city breaks"), οι αφίξεις των Βουλγάρων επισκεπτών στη Θεσσαλονίκη ήταν περισσότερες κατά 12,5% το 2011, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ).
Πρόσφατα, επ’ ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης του δημάρχου Θεσσαλονίκης και προέδρου του ΟΤΘ, Γιάννη Μπουτάρη, στη Σόφια, ο Οργανισμός διοργάνωσε παρουσίαση της Θεσσαλονίκης σε κοινό 80 τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων, με στόχο να κερδίσει ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο της βουλγαρικής τουριστικής αγοράς. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ των Βουλγάρων τουριστικών πρακτόρων και 15 επιχειρηματιών από τον ξενοδοχειακό και τουριστικό κλάδο της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ταξίδεψαν στη Βουλγαρία γι’ αυτό το σκοπό.
Οι δραστηριότητες που προσφέρει η Θεσσαλονίκη σε οικογένειες με μικρά παιδιά παρουσιάστηκαν εκτενώς από το διευθυντή του ΟΤΘ Νίκο Σαπουντζή, με στόχο να προβάλουν στη Βουλγαρία ένα ακόμη "πρόσωπο" της πόλης ως τουριστικού προορισμού.
Από βουλγαρικής πλευράς υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για κοντινούς στη Θεσσαλονίκη προορισμούς, που μπορούν να συνδυαστούν με μια επίσκεψη στην πόλη. Άλλωστε, τον τελευταίο χρόνο, σημειώθηκε μεγάλη αύξηση επισκεπτών από τη γειτονική χώρα, που κατέκλυσαν τις πλησιέστερες ακτές της Βόρειας Ελλάδας (πχ, Χαλκιδική και Πιερία). Ο επόμενος σταθμός του ΟΤΘ για την προώθηση της πόλης θα είναι το Βελιγράδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.