Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας παραίτησης


Κανέναν δεν εξέπληξε η σημερινή κίνηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου να υποβάλει παραίτηση από το αξίωμα αυτό αλλά και να ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη του δημάρχου Θερμαϊκού κ.Γιάννη Αλεξανδρή. Κατόπιν τούτου σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την προσεχή Κυριακή θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος και σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλειοψηφούσα παράταξη «Θερμαϊκός για όλους» θα προταθεί η κ. Ευτυχία Ζαριφέ.

Με επιστολή που απέστειλε προς τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο ο κ. Στεφανίδης, δύο χρόνια μετά τις δημοτικές εκλογές, δηλώνει ότι διαφωνεί «με τον τρόπο διοίκησης και τη φιλοσοφία της πολιτικής» της δημοτικής αρχής. Θεωρώντας ότι η ακολουθούμενη πολιτική «έχει χαμηλή απόδοση και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε χρεοκοπία τον δήμο», χωρίς όμως να αναφέρει εάν υπήρξε δική του συνεισφορά για την άνοδο της «χαμηλής απόδοσης».
Σημειώνεται ότι στην προσυνεδρίαση της δημοτικής ομάδας της παράταξης «Θερμαϊκός για όλους», που έγινε το βράδυ της Δευτέρας ο παραιτηθείς πρόεδρος δεν εμφανίσθηκε για να αναπτύξει τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή. Και παρά το γεγονός ότι δηλώνει πως «η ενέργειά μου αυτή δεν είναι προσωπική, αλλά βαθύτατα πολιτική» απώτερος στόχος της κίνησής του, φαίνεται ότι είναι η κάθοδος του στις δημοτικές εκλογές του 2014 ως επικεφαλής ψηφοδελτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.