Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Ξανάρχισε να εκπέμπει η ΕΡΤ με ανάκρουση του εθνικού ύμνου

Με μουσική υπόκρουση τον εθνικό ύμνο και φόντο την Ελληνική σημαία «επέστρεψε» στις 6 το πρωί η ΕΡΤ. Μετά τον εθνικό ύμνο ακολούθησε ένα βίντεο περίπου ενός λεπτού με πλάνα από όλα τα κανάλια της ελληνικής ραδιοφωνίας τηλεόρασης πριν το «μαύρο» της 11ης Ιουνίου αλλά και μια σεκανς από τα σήματα της ΕΡΤ.

Την αυλαία άνοιξε η εκπομπή «ΕΡΤ ενημέρωση» με παρουσιαστές τον Νίκο Αγγελίδη και τη Βασιλική Χαϊνά εμφανώς τρακαρισμένους για την «πρεμιέρα».
Η ΝΕΡΙΤ από σήμερα αποτελεί παρελθόν. Η ΕΡΤ επέστρεψε στις οθόνες, όπως είχε προαναγγελθεί, με το νέο της πρόγραμμα και καλεσμένη την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντονπούλου.
Μοιράζοντας διάπλατα χαμόγελα η κυρία Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι το «μαύρο ήταν μια σύντομη παρένθεση στη ζωή μας, ενώ απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους προσέθεσε «εμπνεύσατε εμάς και εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες, η νίκη δεν είναι μόνο δική σας αλλά και όλου του ελληνικού λαού και της κοινωνίας».Θα ακολουθήσουν πλήθος ενημερωτικών εκπομπών, ενώ το βράδυ θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας» που αναφέρεται στα χρονικά της 11ης Ιουνίου 2013, όταν έπεσε το «μαύρο».
Κορύφωση των εκδηλώσεων θα αποτελέσει η συναυλία στις 20:00 στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου με πλήθος γνωστών καλλιτεχνών όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιώργος Ανδρέου, με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Νίκος Ζιώγαλας κ.ά.
Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά από το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, καθώς από τις 6 το πρωι στα ερτζιανά εκπέμπουν όλοι οι σταθμοί της ΕΡΑ (ΠΡΩΤΟ, ΔΕΥΤΕΡΟ, ΤΡΙΤΟ, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΚΟΣΜΟΣ, ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) και τα περιφερειακά κανάλια, στέλνοντας το μήνυμα σε ολόκληρο τον ελληνισμό.
Παράλληλα η ΠΟΣΠΕΡΤ που έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της για τις διαδικασίες επαναλειτουργίας της ΕΡΤ διοργανώνει στις 19:00 στο Ραδιομέγαρο.
Συνολικά αίτηση επανόδου στην ΕΡΤ κατέθεσαν 1.665 εργαζόμενοι, ενώ, άμεσα, θα προχωρήσουν και οι νομικές τροποποιήσεις, προκειμένου να καταστεί πιο εύρυθμη η λειτουργία της εταιρείας.

Πληροφορίες: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.