Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Κίνηση για προστασία από τις κεραίες, δημιουργήθηκε στο Θερμαϊκό

Από διαδήλωση κατά των κεραιών στην Αγία Τριάδα στις 5 Απριλίου 2012
«Κίνηση για την Προστασία των Πολιτών από την Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία» και τον διακριτικό τίτλο ΚΙΠΠΗΜΑ, δημιουργήθηκε τελευταία στο δήμο Θερμαϊκού, με τη συμμετοχή δημοτών από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και την προστασία της υγείας των πολιτών και του περιβάλλοντος από τους κινδύνους της ακτινοβολίας από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Μία από τις πρώτες ενέργειες της νέας κίνησης, ήταν η αποστολή επιστολής στον δήμαρχο Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη, με κοινοποίηση προς τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, με την οποία ζητούνται στοιχεία:
-Για όλες τις κεραίες που είναι ήδη εγκατεστημένες στα όρια του δήμου Θερμαϊκού
-Για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων που διεξάγει η διοίκηση του δήμου με τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας
-Για το αν υπάρχουν σε εξέλιξη νομικές ή άλλες ενέργειες από την πλευρά του δήμου, προκειμένου να απομακρυνθούν οι κεραίες

Και Διακήρυξη του ΚΙΠΠΗΜΑ
Παράλληλα η νέα κίνηση ΚΙΠΠΗΜΑ, εξέδωσε Διακήρυξη στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Τα τελευταία χρόνια οι κίνδυνοι από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία έχουν αυξηθεί, γιατί αντίστοιχα οι πήγες της ακτινοβολίας έχουν πολλαπλασιαστεί (καλώδια υψηλής τάσης, Wi-Fi, ηλεκτρικές συσκευές, ασύρματη επικοινωνία), ενώ κεραίες κινητής τηλεφωνίας, «νόμιμες» η παράνομες, έχουν ανεξέλεγκτα ξεφυτρώσει σε κάθε οικισμό και μας βομβαρδίζουν σε 24ωρη βάση. Οι κίνδυνοι για την υγεία μας και το περιβάλλον είναι σοβαροί και αναγνωρισμένοι από διεθνείς και εγχώριους οργανισμούς.
 Ωστόσο, από την μεριά της πολιτείας, με το νομοθετικό της έργο, προστατεύονται κυρίως τα συμφέροντα των εταιριών παρά η υγεία των πολιτών. Έτσι επιτρέπεται το στήσιμο κεραιών δίπλα σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία, κλπ, επιτρέπουν την λειτουργία παράνομων κεραιών, ενώ τα όρια ασφαλούς έκθεσης είναι από τα υψηλοτέρα της Ευρώπης.
Είναι λοιπόν φανερό ότι η προστασία μας από την η/μ ακτινοβολία είναι κυρίως δική μας ευθύνη και περνά μέσα από την κινητοποίηση μας για αλλαγή αυτής της κατάστασης ξεκινώντας από την γειτονιά, τον δήμο, τη χώρα μας… Στα πλαίσια αυτά έχει δημιουργηθεί μια ‘Κίνηση για την προστασία των πολιτών από την η/μ ακτινοβολία’, που θα ενοποιεί τις προσπάθειες μας στον δήμο Θερμαϊκού, θα ενημερώνει για τους κινδύνους, θα διεκδικεί την κατάργηση των σχετικών νόμων,   θα συντονίζει τον αγώνα των πολιτών για την απομάκρυνση των κεραιών και όχι μόνο.  
 Στην κατεύθυνση αυτή σας καλούμε για μια πιο αναλυτική ενημέρωση για τις θέσεις και τις προτάσεις μας στα γραφεία μας η σε δικό σας χώρο, για να κάνουμε την φωνή μας πιο δυνατή και την προσπάθεια μας πιο αποτελεσματική. Τα στοιχεία επικοινωνίας μας είναι:
 Κίνηση για την προστασία πολιτών από την η/μ ακτινοβολία
 Ιπποδρομίου 11, Επανομή
 Τηλ.2392042695, 6976516025

 Emailkippima1@gmail.com »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.