Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Μπέπε Γκρίλο: «Οι Ευρωπαίοι θα έσωζαν την Ελλάδα με 1,2 δισ. ευρώ, ενώ δαπανούν 1,3 δισ. για τη νέα έδρα της ΕΚΤ»

«Οι Ευρωπαίοι «θα μπορούσαν να σώσουν την Ελλάδα με 1,2 δισ. ευρώ, αλλά δεν το κάνουν, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δαπανά 1,3 δισ. ευρώ για την νέα της έδρα», τόνισε αργά το βράδυ του Σαββάτου ο ιδρυτής και ηγετικό στέλεχος του Ιταλικού «Κινήματος Πέντε Αστέρων» Μπέπε Γκρίλο σχολιάζοντας την επιλογή του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για να εγκριθεί ή να απορριφθεί η πρόταση των πιστωτών.



Ο Μπέπε Γκριλο, μάλιστα, τόνισε ότι: «είχα κάποιες αμφιβολίες όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά έκανα λάθος. Αποδεικνύεται εξαιρετικός άνθρωπος και καταφέρνει να δώσει το λόγο στο λαό της Ελλάδας».

Για τον Μπέπε Γκρίλο η τρέχουσα συγκυρία είναι αυτή της «δανειοκρατίας», κατά την οποία τίθενται υπό ομηρία οι ασθενέστερες χώρες, οι οποίες εκβιάζονται με δάνεια τα οποία είναι γνωστό εξ αρχής ότι δεν θα μπορέσουν να αποπληρωθούν, κάτι που τροφοδοτεί την συνεχή αύξηση των επιτοκίων».

«Και η Ιταλία στην πραγματικότητα έχει χρεοκοπήσει εδώ και πολλά χρόνια. Μόνον που δεν μας αφήνουν να φαλιρίσουμε διότι πρέπει να πάρουν πίσω πολλά χρήματα. Το χρέος μας είναι στα χέρια των γερμανικών τραπεζών. Όταν ξαναπάρουν όλα τα χρήματα, θα μας εγκαταλείψουν όπως έκαναν με την Ελλάδα», πρόσθεσε ο επικεφαλής του M5S.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.