Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Μαύρη τραμουντάνα, "άγαμοι υιοί" και αντιδημοκρατικές εξισώσεις

Σκίτσο του ανεπανάληπτου Κώστα Μητρόπουλου
της Κατερίνας Μπρέγιαννη
Grexit, ρήξη, μέτρα τρόμου... Το βραβείο χαλκευμένης είδησης της εβδομάδας στο Mega για τους άγαμους υιούς στρατιωτικών. Μόνο που αυτό έγινε το 2009 και αναιρέθηκε με άλλους νόμους μετέπειτα, όχι στην αρχή της εβδομάδας!

Μέσα στη "μαύρη τραμουντάνα" που έχει πιάσει τη Ν.Δ., ξυπνήσανε τα εμφυλιοπολεμικά κατάλοιπα και οι βουλευτές της ανακαλύπτουν δεξιούς κι αριστερούς φασίστες. Επιτίθενται βάναυσα στη Δημοκρατία και τη χώρα βουλιάζοντας στον τρόμο αλλά και στην πολιτική ανυποληψία.
Σ. Βούλτεψη: «Είστε ανίκανοι» "Βρίζατε τους δανειστές 'σκυλιά';". Υπερβολική φαντασία, ή εμφυλιακά κατάλοιπα; (Δευτέρα, Κοινωνία Ώρα Mega)
Γ. Βρούτσης: "Γιατί δεν εφαρμόζετε την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος;" Ενώ έχει κριθεί παράνομη από το ΣΤΕ; Απίστευτη η εμμονή του εμπνευστή της ρήτρας με το «κόψιμο» των συντάξεων! Άσε που ο Μ. Βορίδης, για το ίδιο θέμα, την Παρασκευή, στην ίδια εκπομπή, παραδέχθηκε «ένα λαθάκι κάναμε»! Με κόστος τουλάχιστον 4,5 δισ. ευρώ μόνο... (Δευτέρα, Πρωινό ΑΝΤ1)
Π. Καψής: «Κανείς δεν ζήτησε τη μείωση του ΕΚΑΣ». «Η ελάχιστη σύνταξη δεν έχει ζητηθεί να κοπεί από κανέναν» η μικρή συνεισφορά του Π. Καψή στους δανειστές, που κατήγγειλε τον αν. υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Δ. Στρατούλη ότι ψεύδεται. (Δευτέρα, Ανατροπή)
Στρ. Μούγερ: (ΠΟΤΑΜΙ): Γιατί να πιστέψω τον κ. Σακελλαρίδη, αφού το είπε ο Γιούνκερ; Τι άλλο να περιμένει κανείς να ακούσει από μια σοβαρή αντιπολίτευση; [Τρίτη, Κοινωνία Ώρα Mega]
Κ. Μπογδάνος: «Το θέμα είναι να αφυπνιστούμε και εμείς που δεν είμαστε του Μααλόξ και να βγούμε στους δρόμους». Οι χιλιάδες κόσμου που ήταν την Τετάρτη στο Σύνταγμα, δηλαδή, ήταν υπέρ του Μααλόξ ή μήπως ήταν αίτημα των διαδηλωτών επί Ν.Δ. να τους λούζουν τα ΜΑΤ με τόνους δακρυγόνων και να τους χτυπούν αλύπητα όπου τους βρουν; (Πέμπτη, Ευθέως)
Α. Μ. Ασημακοπούλου: "Αυτό είναι φασισμός» αναφώνησε, επειδή γύρισε πίσω η Ζωή την «έκθεση» του κ. Στουρνάρα, ως «απαράδεκτη». Γιατί τσαντίστηκε; Να την ξαναγράψει και να την ξαναφέρει του είπε του ανθρώπου... (Πέμπτη, Πρωινό ΑΝΤ)
Σ. Βούλτεψη: «Να μας δώσετε τα στοιχεία όσων έχουν προσληφθεί στη ΕΡΤ» απειλεί και κουνά το δάχτυλο η κ. του «κωλόχαρτου» και της Βενεζουέλας (Πέμπτη, Τώρα)
Σπ. Λυκούδης: «Δεν έχει κανένα δικαίωμα η κυβέρνηση να απευθύνεται στην αντιπολίτευση να της πει αν πρέπει ή όχι να αποδεχθεί όρους των δανειστών». Κατά τα άλλα, όταν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση έπρεπε να παραθέσει πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα και καθημερινά όλοι τον ρωτούσαν: «Πείτε μας, πού θα βρείτε τα λεφτά». Και συνέχισε ακάθεκτος, ο πρώην αριστερός, να μας εκθέτει την αντίληψη του Ποταμιού περί εθνικής συνεννόησης. «Δεν θα βγάλω εγώ από τις δυσκολίες την κυβέρνηση».
Κ. Καραγκούνης: «Δεν συμφωνούμε με τη δική σας πρόταση, κ. Σακελλαρίδη, δεν το έχετε καταλάβει;». Αυτό το ξέρουμε. Το με ποιον συμφωνείτε μας κρατάτε μυστικό. (Τετάρτη, Online)
Μ. Κεφαλογιάννης: "Κυρίως αυτοί που μίλησαν εξ ονόματος του λαού ήταν οι φασίστες" είπε επικαλούμενος τον Μουσολίνι ο Μ. Κεφαλογιάννης, που, προκειμένου να επιτεθεί στην κυβέρνηση, βγάζει λάδι τους φασίστες, δίνοντάς τους δημοκρατικό έρεισμα και νομιμοποιώντας τους πολιτικά στη σύγχρονη εποχή. (Παρασκευή, Κοινωνία Ώρα Mega)
Μ. Βορίδης: "Για πρώτη φορά πολίτες αυθόρμητα αισθάνθηκαν, την ανάγκη να υπερασπιστούν κάτι που απειλείται" Οι δικοί του "πολίτες" που ανέβηκαν τα σκαλάκια της Βουλής δεν απείλησαν τη Δημοκρατία. Αν άλλοι πολίτες επιχειρήσουν το ίδιο και δεν είναι της αρεσκείας του, ας μην ωρύεται! (Παρασκευή, Πρωινό ΑΝΤ1)

Π. Πολάκης: "Μαύρη τραμουντάνα έχει πιάσει τη Ν.Δ. μην τυχόν και πετύχει η κυβέρνηση". Αυτό. (Παρασκευή ΕΡΤ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.