Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

24ωρη απεργία στη "Μακεδονία" για τα "Σπορ του Βορά"

24ωρη απεργία στην εφημερίδα «Μακεδονία» και την ιστοσελίδα makthes.gr κηρύσσουν οι ενώσεις των εργαζομένων στον τύπο, από τις 08.00 της Πέμπτης 18 Ιουνίου έως τις 08.00 της Παρασκευής 19 Ιουνίου 2015, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της ιδιοκτησίας της να κηρύξει πτώχευση στην εφημερίδα «Σπορ του Βορρά».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:
«Τη βιαιότητα της πτώχευσης διάλεξε η ιδιοκτησία της εφημερίδας «Σπορ του Βορρά» για να απαντήσει στις προσπάθειες των εργαζομένων να κρατήσουν ζωντανό ένα ιστορικό αθλητικό φύλλο στη Θεσσαλονίκη.
Αδιαφορώντας για την επαγγελματική και οικονομική εξόντωση των εργαζομένων που απασχολεί, επιφυλάσσοντάς τους συμπεριφορά που δεν τους αξίζει, διαχειριζόμενη με τον πιο αναποτελεσματικό τρόπο τα χρήματα με τα οποία επιδοτήθηκε, και απαξιώνοντας την αποστολή της ενημέρωσης που ισχυρίζεται ότι υπηρετεί, ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας, Γιάννης Ρήγας, δίνει τέλος στην έκδοση η οποία επί χρόνια υποστήριξε με την επιτυχία της τη συνολική παρουσία του συγκροτήματος που εκδίδει τις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη».
Οι Ενώσεις θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο που έχουν στη διάθεσή τους τα δικαιώματα των εργαζομένων που πλήττονται από την ενέργεια αυτή. Το εκδοτικό συγκρότημα που έχει υιοθετήσει ως τακτική την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων και απειλεί με απολύσεις εργαζόμενους καλείται έστω και τώρα να αλλάξει τακτική έναντι των ανθρώπων στους οποίους οφείλει μεγάλο μέρος της υπόστασής του στον χώρο της Ενημέρωσης.
Με το αίτημα αυτό τα ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, της ΕΠΗΕΘ και της ΕΤΗΠΤ-Θ προκηρύσσουν εικοσιτετράωρη απεργία στην εφημερίδα «Μακεδονία» και την ιστοσελίδα makthes.gr από τις 08.00 της Πέμπτης 18 Ιουνίου έως τις 08.00 της Παρασκευής 19 Ιουνίου 2015.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.