Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Η κρυστάλλινη στάση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού»

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Ένα απίστευτο θέατρο του παραλόγου, παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες στο δήμο Θερμαϊκού. Με κάποια από τα στελέχη της διοίκησης Μαυρομάτη αντί να αναλάβουν τις σοβαρές ευθύνες που τους αναλογούν στο χειρισμό της υπόθεσης του Ποταμού Επανομής, να επιχειρούν να διαστρέψουν την πραγματικότητα και να συσκοτίσουν τα γεγονότα.

Χρησιμοποιώντας και πάλι ένα απίστευτο λεξιλόγιο, προσπαθούν να κάνουν το άσπρο-μαύρο. Αντί να ζητήσουν συγνώμη για το γεγονός, ότι επί πέντε ολόκληρους μήνες, με τις αδιαφανείς μεθοδεύσεις στην εκχώρηση της έκτασης του Ποταμού, προκάλεσαν φοβερή αναστάτωση στους δημότες, ζημιώνοντας παράλληλα, με την καθυστερημένη δημοπράτηση των αναψυκτηρίων, τα συμφέροντα του Δήμου.

Λένε πολλά και εμμέσως κατηγορούν την παράταξή μας για «λυσσαλέα επίθεση» και  απεγνωσμένες προσπάθειες, ξεσηκώνοντας τάχα «Θεούς και δαίμονες» για να μην εγκριθεί η παραχώρηση.  Τους ίδιους ισχυρισμούς, είχε διατυπώσει στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 27ης Μαίου 2015 ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης. Όπου στην προσπάθεια να δικαιολογήσει τους άστοχους και ανεύθυνους χειρισμούς της παράταξής του στο θέμα του Ποταμού, προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τους δημότες, με την επίκληση φανταστικών εχθρών και ιστοριών συνωμοσίας. Δηλώνοντας ότι δήθεν απορρίφθηκαν οι αποφάσεις της δημοτικής αρχής για το ζήτημα αυτό από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, επειδή «έπεσαν πεντακόσια τηλεφωνήματα», εννοώντας από βουλευτές. Τον προκαλέσαμε τότε να προσκομίσει εντός της ημέρας στοιχεία που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του, διαφορετικά θα αποτελεί αυτό κοινή συκοφαντία. Πέρασε ένας ακριβώς μήνας από τότε κι ακόμη περιμένουμε τα «στοιχεία».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των στελεχών του κ. Μαυρομάτη, όλα ήταν καλώς καμωμένα στην υπόθεση του Ποταμού, για την οποία βοά ακόμη η κοινή γνώμη στην Επανομή. Και ότι τάχα η παράταξή μας, η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», την ανακίνησε «διαδίδοντας και δημοσιοποιώντας ανακρίβειες και κινδυνολογίες και παιδαριώδη επιχειρηματολογία». Και προς τι όλα αυτά; Είναι λέει τόσο  επιτυχημένη η έως τώρα πορεία της διοίκησης Μαυρομάτη, ώστε… «τους στερεί (δηλαδή εμάς) αντιπολιτευτικό λόγο και διογκώνουν τις αυτονόητες και απαραίτητες, για το καλό του Δήμου, ενέργειες με ανακρίβειες και σκοπό να προκαλέσουν το κοινό αίσθημα»!.

Δεν θα κατέβουμε στο ίδιο επίπεδο για να απαντήσουμε στις αιτιάσεις αυτές. Το πόσο δίκαιο είχε και έχει η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» στο θέμα του Ποταμού, το απέδειξαν τα γεγονότα. Η διοίκηση Μαυρομάτη χειρίστηκε το σοβαρό αυτό θέμα με εντελώς αδιαφανή τρόπο, αιφνιδιάζοντας με τους χειρισμούς της το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου, ακόμη και τους δικούς της συμβούλους. Χρειάστηκε να προσφύγει η παράταξή μας δύο φορές στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, η οποία ακύρωσε την παράτυπη και παράνομη πράξη εκχώρησης των 23,5 στρεμμάτων του Ποταμού. Και κατόπιν αυτού, μη μπορώντας να κάνει διαφορετικά, προχώρησε η δημοτική αρχή μόλις πριν λίγες ημέρες στη δημοπράτηση των αναψυκτηρίων του Ποταμού από το Δήμο και όχι την ΤΕΘ, κάτι για το οποίο από τον περασμένο Φεβρουάριο πίεζε φορτικά η «Συμπολιτεία». Μία δημοπρασία που αποφέρει στο δήμο το ποσό των 90.500 ετησίως και όχι 20.000, όπως υπολόγιζαν οι διοικούντες.

Γιατί κρατάει αυτή τη στάση η παράταξή μας; Γιατί επιμένει να έρχονται όλα τα  δημοτικά θέματα στο άπλετο φως και γιατί διαμαρτύρεται που η λέξη «Διαφάνεια» είναι άγνωστη στο δήμο Θερμαϊκού; Το κάνει αυτό, σύμφωνα με τα στελέχη της διοίκησης Μαυρομάτη επειδή τάχα «αντιτίθεται συστηματικά και επανειλημμένα σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την πρόοδο, την ανάπτυξη και την αναβάθμιση του τόπου».


Το πόσο νοιάζεται η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» για τα συμφέροντα και την πρόοδο του δήμου Θερμαϊκού, το γνωρίζουν καλά οι συμπολίτες μας. Το  απέδειξε η παράταξή μας στους 15 μήνες που πέρασαν από την ίδρυσή της, πρωτοστατώντας σε μεγάλους και ωραίους αγώνες όπως για να μην ξεπουληθούν τα κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας και της Επανομής, κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη, για να μην περάσει η βλαπτική για τα συμφέροντα του δήμου εκχώρηση των 23,5 στρεμμάτων του Ποταμού και τόσα άλλα. Θέματα για τα οποία η σημερινή δημοτική αρχή αλλά και η παράταξη Τσαμασλή, που έχουν συνταυτιστεί πλήρως, σφύριζαν αδιάφορα ή τα ενέκριναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.