Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Στην Παναγία Φανερωμένη της Νέας Μηχανιώνας θα λειτουργήσει για πρώτη φορά την Τρίτη ο νέος Μητροπολίτης κ.Ιουστίνος

Στον ιερό ναό της Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα, θα λειτουργήσει το πρωί της Τρίτης για πρώτη φορά ο νέος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνος, η ενθρόνιση του οποίου έγινε με λαμπρότητα και επισημότητα το απόγευμα σήμερα στην Καλαμαριά, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, του δημάρχου, του Κλήρου, εκπροσώπων πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης και πλήθους πιστών.

Στις εξέδρες που στήθηκαν στη συμβολή των οδών Μεταμορφώσεως και Αργυρουπόλεως, μπροστά από το παλιό Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς καλωσόρισε το νέο Ποιμενάρχη και στη συνέχεια ο νέος Μητροπολίτης, εν πομπή, θα μεταβεί στον Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως για να γίνει η τελετή ενθρόνισης, με βάσει το εκκλησιαστικό πρωτόκολλο.

Ψήφισμα ΑΠΘ για την εκλογή του Μητροπολίτη

Εξάλλου η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεδρίαση της, μετά την ανακοίνωση της εκλογής από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος του Σεβασμιότατου κ. Ιουστίνου Μπαρδάκα, ως Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς και λαμβάνοντας υπόψη πως ο νεοεκλεγείς αποφοίτησε με άριστα από τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών και έχει επιδείξει σημαντικό ιερατικό, πνευματικό, κοινωνικό και συγγραφικό έργο, αποφάσισε ομόφωνα:
«Α. Να εκφρασθούν τα θερμά συγχαρητήρια της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου στον Θεοφιλέστατο Εψηφισμένο Μητροπολίτη, κ. Ιουστίνο Μπαρδάκα, για την εκλογή του από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι εγκάρδιες ευχές για την επιτυχία του πνευματικού και κοινωνικού έργου του στη νέα τιμητική θέση ευθύνης που του ανατέθηκε.
Β. Να παραστεί ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, καθηγητής κ. Περικλής Α. Μήτκας, στην τελετή της ενθρόνισης του Σεβασμιότατου κ. Ιουστίνου Μπαρδάκα ως Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς και
Γ. Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί στον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, Σεβασμιότατο κ. Ιουστίνο Μπαρδάκα, και να δημοσιευθεί στον ημερήσιο τύπο»
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.