Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Κ.Στεφανίδης: "Δεν αποβλέπει στην ανάπτυξη η διοίκηση Μαυρομάτη"

«Ο τρόπος που διοικεί το δήμο Θερμαϊκού ο δήμαρχος κ.Μαυρομάτης, δεν έχει σαφή προσανατολισμό στην ανάπτυξη του τόπου, αλλά κάνει απλώς μία διαχείριση», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, Κυριάκος Στεφανίδης σε συνέντευξή του στο «Τσουνάμι». Χαρακτηρίζοντας παράλληλα «ανύπαρκτη» τη μείζονα αντιπολίτευση στο δήμο και επικροτώντας τη θέση της «Συμπολιτείας» ως προς τους χειρισμούς της στην υπόθεση του Ποταμού.

Ενισχύοντας την άποψή του ο κ.Στεφανίδης παρατήρησε ότι «δεν μπορεί στη σύνθεση της νέας διοίκησης να υπάρχουν δύο αντιδημαρχίες καθαριότητας και τα απορρίμματα να τα έχει δώσει στον ιδιώτη». Προσθέτοντας ότι ο δήμαρχος κινήθηκε στο πνεύμα να αποκαταστήσει κάποιους ανθρώπους στους οποίους είχε υποσχεθεί προεκλογικά, δηλαδή για λόγους εσωτερικής ισορροπίας και όχι με τη λογική του να υπάρξει ανάπτυξη της περιοχής».

Δεν συνεδρίασε ούτε μία φορά η ΔΑΝΕΘ!
Στην κατεύθυνση αυτή, ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου σημείωσε ότι θα έπρεπε να υπάρχει στο δήμο Θερμαϊκού μια αντιδημαρχία Ανάπτυξης και η τουριστική επιχείρηση να μετατραπεί σε μία ανώνυμη εταιρία αξιοποίησης των δημοτικών ακινήτων, αλλά και να αξιοποιηθεί ένα πολύ σημαντικό εργαλείο που λέγεται ΑΝΕΘ. Υπενθυμίζοντας ότι η διοίκηση Μαυρομάτη συμπληρώνει σε λίγο ένα χρόνο στη δημοτική αρχή και δεν συνεδρίασε ούτε μία φορά το Δ.Σ. της ΔΑΝΕΘ.
Ο κ. Στεφανίδης αναγνώρισε ότι στα προβλήματα της καθημερινότητας η διοίκηση του Δήμου κάνει μία προσπάθεια. «Έχω δει να στρώνονται κάποιοι δρόμοι, να κλείνουν κάποιες λακκούβες, το ζητούμενο είναι μέχρι πότε θα κρατήσει αυτό, δεδομένου ότι οι πόροι θα είναι ακόμη πιο περιορισμένοι», τόνισε. Για να παρατηρήσει ότι αυτό που προέχει για την περιοχή, είναι η ανάπτυξή της. «Είμαστε σε μία προνομιακή περιοχή, δίπλα στη Θεσσαλονίκη με ενάμιση εκατομμύριο κατοίκους, είμαστε δίπλα στο αεροδρόμιο, εάν δεν αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα αυτά για να προσελκύσουμε επενδύσεις, δεν κάνουμε τίποτα», είπε.
Αίσθηση, προκάλεσε η αναφορά του κ. Στεφανίδη για ένα έργο του ΕΣΠΑ της τάξης των 2.500.000 ευρώ, που προορίζονταν για σταθμό πυρόσβεσης στο λιμάνι της Μηχανιώνας όταν ήταν Δήμαρχος εκεί ο Γ.Μαυρομάτης λέγοντας χαρακτηριστικά πως τα λεφτά χρησιμοποιήθηκαν για ένα δίκτυο ύδρευσης και για δημόσια ουρητήρια.

Απαράδεκτη η ώρα που γίνονται οι συνεδριάσεις του Δ.Σ.
Τέλος ο Κυριάκος Στεφανίδης άφησε σαφείς αιχμές στη διοίκηση και τον σημερινό πρόεδρο του Δ.Σ. για τις ώρες που γίνονται οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. «Εγώ σαν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου πάντοτε έβλεπα τι βολεύει στους περισσότερους, και στους δημοτικούς συμβούλους και σ’ αυτούς που ενδιαφέρονταν να παρακολουθήσουν τα δημοτικά συμβούλια, γιαυτό και έβαζα τις συνεδριάσεις όσο γινόταν πιο αργά, να τελειώνουν οι άνθρωποι από τις δουλειές τους και να έρθουν να παρακολουθήσουν. Η ώρα που γίνονται τώρα οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, είναι κάτι αρνητικό για μένα και για τους περισσότερους συνδημότες μας για να τις παρακολουθήσουν. Είναι ένα δράμα να βρίσκεται κανείς στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με αυτή τη ζέστη. Πέφτει και ο ήλιος από το σημείο που βρίσκεται η τζαμαρία και δεν μπορεί να σταθεί κάποιος άνθρωπος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.