Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Καθησυχαστικοί για τράπεζες και συμφωνία Μάρδας - Φλαμπουράρης

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε, σήμερα Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας αναφορικά με τη ρευστότητα των τραπεζών. Ενώ την ίδια στιγμή ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης δήλωνε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πάει στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα για να πετύχει συμφωνία.

Ο κ. Μάρδας μιλώντας στον Alpha δήλωσε πως «Από Δευτέρα δεν θεωρώ ότι θα υπάρχουν προβλήματα ρευστότητας» σημειώνοντας ότι «τα προβλήματα ήταν ιδιαίτερα έντονα τις προηγούμενες ημέρες και αντιμετωπίστηκαν».
Σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης ο Δημήτρης Μάρδας ανέφερε: «Η συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί για πολλούς και διάφορους λόγους. Βλέπουμε όλοι ότι υπάρχει μια πρόθεση και από τα δύο μέρη έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη συμφωνία».

Φλαμπουράρης: Πάμε Βρυξέλλες για να πετύχουμε συμφωνία
Την πρόθεση της κυβέρνησης να πάει στις Βρυξέλλες για να επιτύχει συμφωνία με τους δανειστές έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, τονίζοντας ότι η όποια λύση θα πρέπει να περιλαμβάνει ελάφρυνση χρέους.
Την ίδια στιγμή, μιλώντας στο Mega χαρακτήρισε θετική κίνηση την διεξαγωγή της έκτακτης Συνόδου Κορυφής ωστόσο εκτίμησε ότι παρά τις νέες προτάσεις που θα καταθέσει η κυβέρνηση οι εταίροι μας δεν θα δεχθούν να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους και δημοσιονομική χαλάρωση «τορπιλίζοντας» τη συμφωνία, από την οποία - όπως τόνισε - απέχουμε μόλις 450 εκατ. ευρώ.
Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η ελληνική πρόταση περιλαμβάνει την υπαγωγή των ξενοδοχείων στον μεσαίο συντελεστή ΦΠΑ 13%. Ο υπουργός Επικρατείας απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπαχθεί το ηλεκτρικό ρεύμα στο 23% και τόνισε πως θα παραμείνει στο 13% όπως και η εστίαση.

Τέλος, αποκάλυψε ότι ενδέχεται να υπάρξει νέα τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.