Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Μειωμένο τιμολόγιο σε φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα για ευπαθείς ομάδες, ζητάει ο δήμος Θερμαϊκού

Με απόφασή του που πάρθηκε ομόφωνα, το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού ζητάει την καθιέρωση κοινωνικού τιμολογίου στο φυσικό αέριο για ευπαθείς και ευάλωτες στην κρίση ομάδες του πληθυσμού με ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 12.000 ευρώ, καθώς επίσης μειωμένου τιμολογίου ΔΕΗ και Εταιρείας Παροχής Αερίου για τα δημοτικά κτήρια και εγκαταστάσεις.

Σε έγγραφο που θα αποσταλεί προς τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον αναπληρωτή υπουργό Γ. Τσιρώνη, την Εταιρεία Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης Α.Ε. και τη Δ.Ε.Η. Α.Ε., το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού θα ζητάει τη θέσπιση κοινωνικού τιμολογίου στο φυσικό αέριο για ορισμένες ειδικές κατηγορίες πελατών της, που αποτελούν τις ευαίσθητες, ευπαθείς και ευάλωτες στην κρίση ομάδες του πληθυσμού. Και συγκεκριμένα μακροχρόνια ανέργους, καταναλωτές με ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 12.000 €, τρίτεκνους και πολύτεκνους, άτομα με αναπηρία καθώς και όσους συνοικούν με ΑμεΑ, και Φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οι οποίοι, εποπτευόμενοι από τα αρμόδια Υπουργεία, παρέχουν  υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. 
Επίσης, θα ζητείται η υιοθέτηση ενός ακόμη ειδικότερου αιτήματος, για την καθιέρωση μειωμένου τιμολογίου, τόσο της Εταιρείας Παροχής Αερίου, όσο και της ΔΕΗ, για τα δημοτικά κτίρια και εγκαταστάσεις (Δημαρχεία, ΚΑΠΗ, Παιδικούς - Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Σχολεία, κ.λπ.), επειδή όλα αυτά προορίζονται για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου και δεν συνιστούν μεμονωμένες, συνήθεις καταναλώσεις των αντίστοιχων δικτύων ενέργειας.
Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης, εισηγούμενος το θέμα, το κοινωνικό τιμολόγιο του Φυσικού Αερίου μπορεί να υλοποιηθεί, σύμφωνα και με όσα ισχύουν για το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Ενώ η ικανοποίηση του αιτήματος για την καθιέρωση μειωμένου τιμολογίου στο φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα, είναι κάτι επιβαλλόμενο για την εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών κτηρίων και εγκαταστάσεως (Δημαρχεία, ΚΑΠΗ, Παιδικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Σχολεία, κ.λπ.).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.