Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Εκδήλωση λόγου και μουσικής για τον Μανόλη Αναγνωστάκη

Εκδήλωση λόγου και μουσικής για τον ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης -με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από τη γέννηση και 10 χρόνων από το θάνατο του ποιητή- την Τρίτη 23 Ιουνίου, στις 20.30, στο αίθριο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, Ελλη Χρυσίδου, τόνισε πως είναι υποχρέωση του δήμου Θεσσαλονίκης να τιμά ανθρώπους που άφησαν το στίγμα τους στην πόλη και συμπλήρωσε ότι «η εκδήλωση είναι απόλυτα συνεπής στη λογική του Μανόλη Αναγνωστάκη, καθώς ταυτίζεται με τη συμπεριφορά, τη στάση και τις θέσεις του».
Η καθηγήτρια του ΑΠΘ και μέλος της οργανωτικής επιτροπής, Βενετία Αποστολίδου, επισήμανε πως η εκδήλωση της 23ης Ιουνίου δεν είναι συμβατική και ότι οργανώθηκε από ανθρώπους που συμμετείχαν εθελοντικά: «Αναθέσαμε στον ηθοποιό και καθηγητή του ΑΠΘ Δημήτρη Ναζίρη και την ποιήτρια – φιλόλογο Βικτωρία Καπλάνη να διαμορφώσουν ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα αναγνώσεων. Θα διαβάσουν όχι μόνο ποιήματα, αλλά και αποσπάσματα από πεζά του Αναγνωστάκη, καθώς και στίχους από το “Υστερόγραφο” εν είδει διαλόγου, σαν μία μικρή θεατρική παράσταση».
Στην οργανωτική επιτροπή συμμετέχει, επίσης, ο αρχιτέκτονας και προσωπικός φίλος του ποιητή, Μίλτος Πολυβίου, ενώ ο μουσικός Λευτέρης Καραγιάννης, που επιμελήθηκε το μουσικό μέρος της εκδήλωσης, επισήμανε ότι στόχος ήταν να τιμηθεί και να αναδειχθεί ο ποιητικός λόγος μέσα από τη μουσική.

Ας σημειωθεί ότι και από 15 Οκτωβρίου-15 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μια έκθεση με τεκμήρια από τη ζωή και το έργο του ποιητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.