Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Γ. Βαρουφάκης: «H επιλογή είναι της κυρίας Μέρκελ»

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε άρθρο του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagzeitung, επισημαίνει ότι «όλα εξαρτώνται τώρα από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας», και απευθύνεται στην καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, αποδίδοντάς της τη μεγαλύτερη ευθύνη για την έκβαση της Συνόδου. «H επιλογή είναι δική της», τονίζει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με προδημοσίευση αποσπάσματος του άρθρου, ο κ. Βαρουφάκης γράφει ότι «η καγκελάριος στέκεται τη Δευτέρα ενώπιον μιας αποφασιστικής επιλογής: να φθάσει σε μια έντιμη συμφωνία με μια κυβέρνηση η οποία έχει απορρίψει τα πακέτα "διάσωσης" και επιδιώκει λύση μια για πάντα μέσω διαπραγματεύσεων. Ή να ακολουθήσει τις Σειρήνες της κυβέρνησής της, οι οποίες την προτρέπουν να ανατρέψει τη μόνη ελληνική κυβέρνηση η οποία είναι προσηλωμένη σε αρχές και μπορεί να φέρει τον ελληνικό λαό στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων». Πολύ φοβάμαι, συνεχίζει ο υπουργός Οικονομικών, ότι «η επιλογή είναι δική της».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Βαρουφάκης εμφανίζεται έτοιμος για συμβιβασμό, εφόσον η καγκελάριος τη Δευτέρα δώσει ένα σαφές σήμα. «Εμείς από την πλευρά μας θα έρθουμε στις Βρυξέλλες με την αποφασιστικότητα να συμφωνήσουμε σε περαιτέρω συμβιβασμούς, εφόσον δεν μας ζητηθεί να κάνουμε αυτό που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις: να δεχθούμε νέα χρέη υπό όρους οι οποίοι προσφέρουν μικρές ελπίδες ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να ξεπληρώσει τα χρέη της», γράφει ο υπουργός Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.