Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Διπλή εκδήλωση της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας στη Ν.Μηχανιώνα

Διπλή εκδήλωση διοργανώνει για την ερχόμενη Παρασκευή 26 Ιουνίου η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού στο Θέατρο Πεύκων της Νέας  Μηχανιώνας, στις 7.30 το απόγευμα, με συζήτηση για το ρόλο των κινημάτων αλλά και την παρουσίαση της κωμωδίας του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες».

Αρχικά, θα γίνει συζήτηση συλλογικοτήτων και κινημάτων που στάθηκαν όρθια στον καιρό της μνημονιακής επέλασης. Εκπρόσωποι του «Σώστε το Νερό», του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες», του «Όχι στην εξόρυξη χρυσού», της «ΒΙΟΜΕ» και της ΕΡΤ θα συζητήσουν ανοιχτά για τον ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν τα κινήματα στην τρέχουσα συγκυρία.
Αμέσως μετά, στις 9.30 το βράδυ, η θεατρική ομάδα Φύρδην Μίγδην θα χαρίσει άφθονο γέλιο με την Αριστοφανική κωμωδία "ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ".

Φυσικά με ελεύθερη είσοδο αλλά με την παράκληση, όσοι μπορούν και επιθυμούν, να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας που θα συγκεντρωθούν και θα διατεθούν σε οικογένειες του δήμου μας που τα έχουν ανάγκη.

Είναι μια ιδανική ευκαιρία για όλο το θεατρόφιλο κοινό της περιοχής μας να απολαύσει μια άρτια και καλοδουλεμένη παράσταση, με τη γνωστή πλέον ποιότητα των «Φύρδην Μίγδην», αλλά και να δείξει την ευαισθησία του σε συμπολίτες μας που δυσκολεύονται να τα βγάλουν σε πέρας. 
Σας περιμένουμε λοιπόν, με αμείωτο κέφι και διάθεση για προσφορά!

«Εκκλησιάζουσες» ΥΠΟΘΕΣΗ
Η πανούργα Πραξαγόρα, αναλαμβάνοντας τα ηνία της γυναικείας επανάστασης με μοναδικό στόχο την αλλαγή ολόκληρης της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, μεταμφιέζεται σε άνδρα, μαζί με όλες τις γυναίκες της Αθήνας και η γυναικεία πομπή φτάνει ως την Εκκλησία του δήμου - στην οποία οι γυναίκες δεν είχαν δικαίωμα ψήφου - και ψηφίζουν νόμο, σύμφωνα με τον οποίο η εξουσία περνά στα χέρια των γυναικών. Κάτι που φέρνει τα πάνω κάτω, καθώς οι γυναίκες είναι έτοιμες να επιβάλλουν εκτός από την περιουσιακή και την ερωτική κοινοκτημοσύνη.

ΔΙΑΝΟΜΗ
Πραξαγόρα: Σμαράγδα Τζούμα
Βλέπυρος: Βασίλης Παναγιωτίδης
Χρέμης: Νίκος Κρητικός
Γείτονας: Γιάννης Σιορμανωλάκης
Βλάχος: Δημήτρης Πετρίδης
Α’ Γριά: Τασούλα Ιωαννίδου
Β’ Γριά: Κωστής Κουρουτσαλάκης
Γ’ Γριά: Μάνος Κανταλάς
Νέος/Παραγιός: Κορνήλιος Χατζηστεφάνου
Νέα: Ειρήνη Ραλλίδου
Θεράπαινα: Βασιλική Παπασπύρου
Κηρύκαινες: Αντιγόνη ΜαυρίδουΚαίτη Αναγνώστου
Χορός: Καίτη Αναγνώστου, Κατερίνα Δολματζή, Μάνος Κανταλάς, Ρίτσα
Κατούνα, Μαρία Κουντή, Κωστής Κουρουτσαλάκης, Ιωάννα Κυριμίδου, Χαρά Μαζίδη, Αντιγόνη Μαυρίδου, Αγλαΐα Παπαδημητρίου, Νίκη Χατζηπαρτάλη


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Επιμέλεια παράστασης: Γιώτα Αλεξοπούλου
Μουσική: Μίλτος Σπυριδόπουλος
Κοστούμια: Μιλένα Πετογιάν
Χορογραφίες: Κατερίνα Κουρταλή
Σκηνικά: «Φύρδην Μίγδην», Νίκος Ελεύθερας
Κοσμήματα: Ευαγγελία Γιάκη
Φωτογραφίες: Ιωάννα Μελισσινού

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ
Ακουστική κιθάρα και μπουζούκι: Μίλτος Σπυριδόπουλος
Ηλεκτρική κιθάρα, σαξόφωνο και κλαρινέτο: Νίκος Καϊάφας
Κρουστά: Στέφανος Κωφίδης
Φλάουτο: Στέλλα Αβραμίδου
Βιολί: Μανώλης Εμμανουλούδης

Οι φωτογραφίες που παραθέτουμε είναι από την παράσταση που δόθηκε την περασμένη βδομάδα στην Περαία και ενθουσίασε τους θεατές που την παρακολούθησαν.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.