Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Ενεργειακή αναβάθμιση δύο σχολείων σε Περαία-Μηχανιώνα

Μαθητές του 2ου γυμνασίου Ν.Μηχανιώνας μπροστά στο σχολείο τους
Την ενεργειακή αναβάθμιση δύο σχολείων, του 3ου δημοτικού σχολείου Περαίας και του 2ου γυμνασίου Νέας Μηχανιώνας προγραμματίζει ο δήμος Θερμαϊκού, προκειμένου αφενός την εξοικονόμηση ενέργειας και αφετέρου τη βελτίωση του «περιβαλλοντικού αποτυπώματος», όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής.

Σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες η αναβάθμιση του 3ου δημοτικού σχολείου Περαίας από την κατηγορία Δ΄ στην κατηγορία Β΄ έχει συνολικό προϋπολογισμό 121.778 ευρώ και θα επιτευχθεί μέσω των ακόλουθων εργασιών:
1.   Εγκατάσταση στη στέγη του κτιρίου ολοκληρωμένου συστήματος φωτοβολταϊκών πλαισίων.
2.   Αντικατάσταση του υφιστάμενου καυστήρα ντίζελ με νέο καυστήρα βιομάζας.
3.   Εγκατάσταση προβολέων LEDια το φωτισμό της αυλής.
4.   Εγκατάσταση ανεμιστήρων οροφής.

Αντίστοιχα η ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου γυμνασίου Νέας Μηχανιώνας από την κατηγορία Η΄ στην κατηγορία Β΄ έχει προϋπολογισμό 170.302 ευρώ και θα επιτευχθεί μετά τις ακόλουθες εργασίες:
1.   Εγκατάσταση εξωτερικής θερμομόνωσης στην εξωτερική τοιχοποιία του κτιρίου.
2.   Αντικατάσταση του υφιστάμενου καυστήρα και λέβητα ντίζελ.
3.   Εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών.
4.   Εγκατάσταση ανεμιστήρων οροφής σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας.
5.   Αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων.

Για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η αναβάθμιση και εμβάθυνση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των δημοσίων κτιρίων του δήμου. Στο πλαίσιο αυτό τα σχολεία αναβαθμίζονται και το πρόγραμμα θα συνεχιστεί. Για μας το περιβάλλον είναι προτεραιότητα και αυτό αποδεικνύεται από τις πρωτοβουλίες και τις πράξεις μας. Έχουμε συναίσθηση των ευθυνών μας, καθώς οφείλουμε να κληρονομήσουμε στις επόμενες γενιές έναν κόσμο καλύτερο από αυτόν που έχουμε σήμερα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.