Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Ι.Μυλόπουλος: «Η ΕΡΤ3 θα ξαναγίνει το αγαπημένο κανάλι της ελληνικής κοινωνίας»

«Η ΕΡΤ3 θα ξαναγίνει το αγαπημένο κανάλι της ελληνικής κοινωνίας, θα ξαναγίνει ένα ελκυστικό κανάλι, ένα κανάλι μακριά από συμφέροντα, σκοπιμότητες και κομματισμούς», τόνισε ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ3, καθηγητής και πρώην Πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, αναλαμβάνοντας σήμερα Πέμπτη τα καθήκοντά του, μαζί με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΡΤ3, Αλέξανδρο Κάντερ Μπαξ.

Όπως τόνισε ο κ. Μυλόπουλος, «η ΕΡΤ3 ξεκινά επίσημα σήμερα με τον ορισμό της νέας διοίκησης. Είναι γνωστό βέβαια ότι η ΕΡΤ3 δεν σταμάτησε να λειτουργεί τα δύο αυτά χρόνια του μαύρου. Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στους εργαζόμενους οι οποίοι έζησαν αυτό το μαύρο της ΕΡΤ περισσότερο από κάθε άλλον και γιατί έχασαν τις δουλειές του και γιατί κράτησαν την ΕΡΤ3 ανοιχτή και θα αφομοιώσουμε την εμπειρία τους στη νέα ΕΡΤ3. Στόχος μας είναι η ΕΡΤ3 να ξαναγίνει το αγαπημένο κανάλι της ελληνικής κοινωνίας, να ξαναγίνει ένα ελκυστικό κανάλι και να γίνει ένα κανάλι μακριά από συμφέροντα, σκοπιμότητες και κομματισμούς. Να γίνει ένα κανάλι πλουραλιστικό και αδιάβλητο».
Μυλόπουλος και Μπάξ
 Όπως σημείωσε, το συγκριτικό πλεονέκτημα της δημόσιας τηλεόρασης είναι και συγχρόνως μια μεγάλη αδυναμία, καθώς μπορεί και απευθύνεται στην κοινωνία γιατί έρχεται από την κοινωνία. «Περιέχει στο δυναμικό της τόσες αντιφάσεις και τόσες αλληλοσυγκρουόμενες αντιλήψεις που μοιάζει πάρα πολύ στην κοινωνία. Αυτό το -θεωρητικά- μειόνεκτημα, αν καταφέρουμε και δουλέψουμε όλοι μαζί και βάλουμε πίσω το παρελθόν, θα γίνει το πλεονέκτημά μας. Γιατί θα είμαστε μία τηλεόραση που είναι πραγματικά δημόσια και γιατί είμαστε ένα κομμάτι εμείς οι ίδιοι της ελληνικής κοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΡΤ3. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η δουλειά που πρέπει να γίνει είναι μεγάλη και σοβαρή, ενώ τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν είναι πολλά λόγω συνθηκών. «Εμείς αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε στους πολίτες της Θεσσαλονίκης είναι ότι θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας έτσι ώστε η ΕΡΤ3 να ξαναγίνει το αγαπημένο κανάλι της ελληνικής κοινωνίας», ανέφερε ο κ. Μυλόπουλος.
Από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Κάντερ Μπαξ, σκηνοθέτηw και πρώην Διευθυντής Τηλεόρασης (πριν το “μαύρο”)  δήλωσε άνθρωπος της δουλειάς. «Έχω την ευθύνη της εσωτερικής λειτουργίας. Ξέρω και πιστεύω ότι αν δουλέψουν όλοι μαζί και σκληρά, η ΕΡΤ3 έχει προοπτική να γίνει πολύ καλύτερη από αυτήν που ήταν. Μπροστά μας έχουμε πολύ δύσκολη δουλειά. Το να ξαναφτιάξουμε την ΕΡΤ δεν μπορεί να γίνει μόνο με λόγια. Θέλει δουλειά και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε», είπε ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο συντονιστής ειδήσεων Χρήστος Γιαννούλης, η συντονίστρια προγράμματος Κυριακή Μάλαμα και ο συντονιστής ραδιοφώνου Γιάννης Τσολακίδης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.