Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Στα πρόθυρα κατάρρευσης ο δήμος Θερμαϊκού

Σε αργία όλο τον Ιούνιο το Δημοτικό Συμβούλιο!
Στα πρόθυρα της πλήρους κατάρρευσης, βρίσκεται ο δήμος Θερμαϊκού, και μάλιστα μέσα στο κατακαλόκαιρο, όπου υπάρχουν αυξημένες υποχρεώσεις. Αυτό συμβαίνει εξ αιτίας της ποινής αργίας ενός μηνός που επιβλήθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών σε 21 δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι είχαν κάνει το αυτονόητο: Είχαν επιδείξει κοινωνική ευαισθησία!!.
Η ποινή επιβλήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και οι παυμένοι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν υποβάλει ένσταση, η οποία εκδικάστηκε στο διοικητικό δικαστήριο, προχτές 27 Μαίου, απορρίφθηκε και άρα από την ημέρα εκείνη και για ένα ολόκληρο μήνα ο δήμος Θερμαϊκού παραμένει ακέφαλος.
Προκειμένου να καλυφθεί αυτό το κενό και να μπορέσει να λειτουργήσει στοιχειωδώς ο δήμος, ο απερχόμενος δήμαρχος κ.Γιάννης Αλεξανδρής κάλεσε τους αναπληρωματικούς δημοτικούς συμβούλους για να καταλάβουν τις θέσεις των παυμένων, όμως υπήρξε ελάχιστη ανταπόκριση, με συνέπεια να δημιουργηθεί ένα πλήρες αδιέξοδο στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.
Την ίδια ώρα, είναι επιτακτική η ανάγκη σύγκλησης του Δ.Σ. καθώς εκκρεμούν για συζήτηση σοβαρά ζητήματα, όπως είναι διάφορα οικονομικά θέματα, η υπογραφή της συμφωνίας για την ολοκλήρωση αποχέτευσης της Επανομής, η λειτουργία των αναψυκτηρίων του Ποταμού, προβλήματα ηλεκτροφωτισμού κ.α.

Πως δημιουργήθηκε το πρόβλημα
Το θέμα της παύσης των 21 δημοτικών συμβούλων έχει ως εξής: Ο πρώην δήμος Επανομής είχε προσλάβει με μία 18μηνη σύμβαση, δύο γυναίκες υπαλλήλους, με το υπέρογκο ποσό των…. 280 ευρώ το μήνα. Από κάποιο έλεγχο που έγινε, όχι σ΄αυτούς που μόνιμα φοροδιαφεύγουν ή λεηλατούν το δημόσιο χρήμα, αλλά στις δύο υπαλλήλους οι οποίες ελάμβαναν την …. αστρονομική αμοιβή που προαναφέραμε, βρέθηκε ότι δεν διέθεταν πτυχίο υπολογιστών. Και τότε ήρθαν οι καρεκλοκένταυροι του Υπουργείου Εσωτερικών, και με έγγραφό τους από 11 Απριλίου 2011, ζήτησαν να απολυθούν πάραυτα οι δύο εργαζόμενες των 280 ευρώ, που και οικογένεια είχαν και δυσβάστακτες υποχρεώσεις λόγω της κρίσης.
Το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, στο οποίο ήρθε το θέμα την 1η Ιουνίου 2011, επιδεικνύοντας αξιέπαινη ευαισθησία, αποφάσισε ομόφωνα να κρατήσει τις δύο υπαλλήλους για έναν ακόμη μήνα, μέχρι τις 30 Ιουνίου, καθώς τότε έληγε και η 18μηνη σύμβασή τους. Μάλιστα, για να μην ζημιωθεί ούτε κατ΄ελάχιστο το Δημόσιο, αποφάσισε τα 280 ευρώ του Ιουνίου να τα πάρουν στο τέλος και εφόσον δεν θα προβάλλονταν αντίρρηση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Η οποία εθελοτυφλώντας, αντί να απονείμει εύσημα στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, ήρθε τώρα να επιβάλει αυτή την παράλογη όσο και απαράδεκτη ποινή αργίας ενός μηνός. Γεγονός που σημαίνει ότι ουσιαστικά ο δήμος Θερμαϊκού μένει αναγκαστικά χωρίς δημοτικό συμβούλιο την κρίσιμη περίοδο του καλοκαιριού, οπότε είναι αυξημένες οι ανάγκες του, λόγω του μεγάλου αριθμού τουριστών και επισκεπτών που βρίσκονται στην περιοχή.
Για την ιστορία πρέπει να αναφέρουμε ότι η απαράδεκτη αυτή πειθαρχική ποινή επιβλήθηκε στους δημοτικούς συμβούλους:  Βασίλειο Αθανασιάδη, Ιωάννη Βασιλειάδη, Ιωάννη Βογιατζή,  Χρήστο Βογιατζή,  Αντώνιο Ζαβέρκο, Ευτυχία Ζαριφέ Πάλιουρα,  Κυριακή Καζουλίδου,  Ευάγγελο Κουκουρίγκο, Κωνσταντίνο Κούτουκα,  Αριστείδη Λιόλιο, Κωνσταντίνο Μπάρμπα, Κωνσταντίνα Μώραλη,  Απόστολο Οικονομίδη, Γρηγόρη Παραδείση,  Νικόλαο Παράσχου, Κυριάκο Στεφανίδη,  Κωνσταντίνο Τροκάνα,  Παναγιώτη Τροκάνα, Ιωάννη Τσακμάκα, Ιωάννη Τσαπουρνά και Αλεξάνδρα Φερβελή. 

Σημειώνουμε ότι από τη συνεδρίαση εκείνη της 11ης  Απριλίου 2011, κατά την οποία λήφθηκε απόφαση για τις δύο υπαλλήλους, απείχε η παράταξη Μαυρομάτη, που είχε αποχωρήσει από την αίθουσα εκφράζοντας διαφωνία για άλλο θέμα, κι έτσι οι δημοτικοί της σύμβουλοι δεν συγκαταλέγονται στα τιμωρημένα με ποινή αργίας μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

1 σχόλιο:

  1. Τα ξαναειπαμε.Σε ποια εταιρία θα έδινε εντολη η διεύθυνση και θα την έγραφαν στα παλία τους τα παπούτσια οι εργαζόμενοι χωρίς συνεπεία;Σε καμια,που είναι το παράξενο;Δηλώθηκε ψεύτικα οτι είχαν πτυχίο; Ναι η όχι;Επειδή δεν υπάρχει λίγο έγκυος λοιπον αναμενόμενο.Εαν ήθελαν στα αλήθεια να μην ζημειωθει το δημόσιο υπήρχε και άλλος τροπος. 20 ευρώ ο καθέ σύμβουλος και έγινε η δουλεια χωρίς δημοσιότητα και χωρί να το ξέρει κανεις.Έτσι απλα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.