Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού για αποθεματικά: «Γιατί κύριε Δήμαρχε;»

Έντονη αντίδραση από την Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού για την πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού να μην κατατεθούν τα αποθεματικά του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος. Και σε ανακοίνωσή της καταγγέλει ότι ο Δήμος , στο βωμό μια στείρας «γαλαζοπράσινης» αντιπολίτευσης, επιλέγει να θυσιάσει ακόμα και το όφελος του δήμου, που θα ήταν εκατό με εκατόν πενήντα χιλιάδες, επιπλέον από απόδοση τόκων, για να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες.

Στην ανακοίνωση της Ο.Μ. Θερμαϊκού του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον τίτλο «Γιατί κύριε Δήμαρχε;» τονίζονται τα ακόλουθα:
«Σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού την Τετάρτη 4/10/17 αποφασίστηκε, με την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας και της μείζονος αντιπολίτευσης - εξαίρεση η τοποθέτηση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» δια του Σπύρου Κουζινόπουλου - η άρνηση του Δήμου να προχωρήσει σε κατάθεση των ταμειακών αποθεματικών του δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδας, όπως ζήτησε η γενική γραμματεία δημοσιονομικής πολιτικής για όλους τους φορείς της γενικής κυβέρνησης (άρα και των ΟΤΑ) για σύναψη συμβάσεων βραχυπρόθεσμων repos με σκοπό την δημιουργία ταμειακής ρευστότητας.
Το επιτόκιο είναι της τάξης του 3,15%, πολύ μεγαλύτερο από το 1,75% που προσφέρουν οι εμπορικές τράπεζες όπου βρίσκονται αυτή την στιγμή κατατεθειμένα τα διαθέσιμα του δήμου.
Στο βωμό μια στείρας «γαλαζοπράσινης» αντιπολίτευσης, που εκφράζεται με τις εξαλλοσύνες του Πατούλη της ΚΕΔΕ, δυστυχώς ο δήμος επιλέγει να θυσιάσει ακόμα και το όφελος του δήμου, εκατό με εκατόν πενήντα χιλιάδες επιπλέον από απόδοση τόκων, για να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες.
Γιατί κύριε δήμαρχε? Γιατί κύριες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι?

Σύριζα ΟΜ Θερμαϊκού»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.