Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

«Κόδρα»: Πεδίο δράσης για αγέλες αδέσποτων

«Συνεχείς επιθέσεις πραγματοποιούν σε περιπατητές και επισκέπτες του πρώην στρατοπέδου «Κόδρα» αγέλες αδέσποτων σκυλιών, ενώ η δημοτική αρχή και το ΣΥΠΠΑΖΑΘ αδιαφορούν», καταγγέλει σε ανακοίνωσή της η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το τελευταίο περιστατικό επίθεσης καταγγέλθηκε ότι έλαβε χώρα προχθές το απόγευμα εντός του χώρου σε βάρος κατοίκου Καλαμαριάς, στον οποίο επιτέθηκε αγέλη αδέσποτων, τον δάγκωσαν, τον τραυμάτισαν, του έσχισαν τα ρούχα στα μπράτσα και τα πόδια με συνέπεια να καταφύγει σε νοσοκομείο για να κάνει αντιλυσσικό ορό.
Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Στις 1 Οκτωβρίου άλλη μία κυρία δέχθηκε πάλι επίθεση και το καλοκαίρι ένας νεαρός επίσης δέχθηκε επίθεση.
Παρά το ότι το νομοθετικό πλαίσιο είναι σαφές και η δημοτική αρχή της Καλαμαριάς και ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ έχουν νομική υποχρέωση να λάβουν μέτρα, δείχνουν να αγνοούν το μέγεθος του προβλήματος και  να είναι ανίκανες για τη ριζική αντιμετώπισή του.

Τέλος η ΡΕΚΚ καλεί τη διοίκηση του Δήμου Καλαμαριάς και το ΣΥΠΠΑΖΑΘ  να δράσουν άμεσα και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.