Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Αντιδράσεις των εργαζομένων του Δήμου και στα εγκαίνια της παιδικής χαράς Νέας Μηχανιώνας

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού διακόπτονταν συνεχώς στην ομιλία του από τα
συνθήματα των εργαζομένων του Δήμου κατά της ιδιωτικοποίησης των σκουπιδιών
Οι έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων του δήμου Θερμαϊκού για το ξεπούλημα της υπηρεσίας καθαριότητας στους μεγαλοεργολάβους, συνεχίστηκαν και μετά το Δημαρχείο, αυτή τη φορά στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας, κατά την τελετή εγκαινίων της νέας παιδικής χαράς που δημιουργήθηκε από τη Μ.Κ.Ο «Κάριτας Ελλάς» ανταποδοτικά για τη φιλοξενία των προσφύγων στη δομή του Πάλιουρα Επανομής.

Οι εργαζόμενοι, όση ώρα μιλούσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης, φώναζαν ακριβώς απέναντί του συνθήματα από έναν τηλεβόα, διαδηλώνοντας την οργή και την αγανάκτησή τους κατά της απόφασης της δημοτικής αρχής να προχωρήσει στην εκποίηση των σκουπιδιών και την παραχώρησή τους σε ιδιωτικά συμφέροντα, έναντι μάλιστα του εξωφρενικού ποσού των 3.050.000 ευρώ.
«Ο Δήμος ανήκει στους δημότες και όχι στους εργολάβους και της ιδιώτες», ήταν το κεντρικό σύνθημα που ακούστηκε πολλές φορές από τα στόματα των συγκεντρωμένων εργατοϋπαλλήλων του δήμου Θερμαϊκού.
Σημειώνεται ότι στην τελετή των εγκαινίων, μπροστά στη νέα παιδική χαρά της Νέας Μηχανιώνας, μετείχαν και αρκετοί Σύριοι πρόσφυγες με τα παιδιά τους, από αυτούς που φιλοξενούνται στη δομή του Πάλιουρα. Και έκπληκτοι στην αρχή άκουσαν να φωνάζονται τα συνθήματα, φοβούμενοι μήπως αυτά στρέφονται εναντίον τους. Τους διαβεβαίωσαν όμως ότι επρόκειτο για διαμαρτυρόμενους εργαζόμενους του Δήμου και αντιθέτως, οι δημότες του Θερμαϊκού, όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες, τους περιβάλλουν με αγάπη, στοργή και έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης.
Όπως ακούγονταν από τον τηλεβόα των εργαζομένων του Δήμου, η ανάθεση των υπηρεσιών σε ιδιώτη, θα έχει ως συνέπεια την αύξηση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας για τους δημότες, αφού οι υπηρεσίες που θα παρέχει ο ιδιώτης θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος από το κόστος παροχής των ίδιων υπηρεσιών από το Δήμο με ίδια μέσα και προσωπικό.
Καταγγέλονταν επίσης η Δημοτική αρχή ότι σ’ αυτά τα 3 χρόνια της θητείας της, σκόπιμα δεν προέβη στην προμήθεια απορριμματοφόρων και δεν αξιοποίησε τη δυνατότητα πρόσληψης του απαιτούμενου μόνιμου προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας, για να προχωρήσει σε νέα ανάθεση σε ιδιώτη έναντι του «ευτελούς» ποσού των 3.000.000,00 € για δύο χρόνια..

Τέλος οι εργαζόμενοι δήλωναν μέσω του τηλεβόα ότι θα παραμείνουν συνεπείς στον αγώνα κατά των ιδιωτικοποιήσεων και δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω,  προασπίζοντας και διαφυλάσσοντας το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου και ιδιαίτερα της υπηρεσίας Καθαριότητας που αποτελεί το «φιλέτο».

Διαβάστε περισσότερα: 
http://farosthermaikou.blogspot.gr/2017/10/blog-post_57.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.