Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

«Λαϊκή Συσπείρωση»: Όχι στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου Θερμαϊκού

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Θερμαϊκού» με ανακοίνωσή της ζητάει να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου, να μην υπάρξουν άλλα βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και να εξασφαλιστεί μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.

Η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έχει ως εξής:
«Χαιρετίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην νέα ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη με  το άνοιγμα των προσφορών που επιχειρείται  από τη δημοτική αρχή.
Η Λαϊκή Συσπείρωση όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και στο δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Καταδίκασε κάθε προσπάθεια τόσο της παλιάς όσο  και της  σημερινής  δημοτικής αρχής που στο όνομα δήθεν καλύτερων υπηρεσιών και της «ανάπτυξης» παρέδωσε τομείς υπηρεσιών και ακίνητη περιουσία σε ιδιώτες αξιοποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο και τις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες όλα αυτά τα χρόνια  γνώρισαν τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής,  έβαλαν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη για κάθε υπηρεσία που τους παρέχονταν στο όνομα της «ανταποδοτικότητας».
Που είναι όμως οι καλύτερες υπηρεσίες και ειδικά στον τομέα της καθαριότητας, αποκομιδής – ανακύκλωσης που όλα παραδόθηκαν σε ιδιώτες με βάση το ΤΣΔΑ και τον Εθνικό Σχεδιασμό;    Ξεχειλισμένοι κάδοι, κατεστραμμένοι, υλικοτεχνική υποδομή που δεν ανανεώνεται για να αποτελέσει το άλλοθι για την παράδοση σε ιδιώτες.
Τίποτα τυχαία αφού «τα απορρίμματα είναι χρυσός» για τους επιχειρηματικούς ομίλους που θα δραστηριοποιηθούν σε αυτό τον τομέα και χρηματοδοτούνται με  ένα πακτωλό χρημάτων  από το ΕΣΠΑ.

Ενώ Νέα οικονομικά βάρη περιμένουν  τους εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειες  στο όνομα της περιβαλλοντικής συνείδησης!».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.