Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Δικάζονται στις 13 Νοεμβρίου οι επτά Επανομίτες για την κεραία

Παραπέμπονται σε δίκη, στις 13 Νοεμβρίου, στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, επτά πολίτες της Επανομής, διότι πριν από τριάμισι και πλέον χρόνια, τον Ιανουάριο του 2014, είχαν «τολμήσει» να σηκώσουν πανό στο γήπεδο της "Αναγέννησης", διαμαρτυρόμενοι έντονα κατά της τοποθέτησης πύργου κινητής τηλεφωνίας μέσα στο στάδιο Επανομής.

Κατά την προσαγωγή των επτά στα Δικαστήρια
Κατά των επτά πολιτών, που είναι όλοι μέλη της Κίνησης Πολιτών Επανομής, διατυπώθηκε από τότε από την Αστυνομία η αστεία κατηγορία της δήθεν… παρακώλυσης αθλητικών αγώνων!
Μετά από πρόταση του δημοτικού συμβούλου της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Θοδωρή Τζίνα, το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού θα συζητήσει στην προσεχή του συνεδρίαση σχέδιο ψηφίσματος, με το οποίο θα εκφράζεται η ομόφωνη υποστήριξή του στους επτά δικαζόμενους Επανομίτες, θα διατυπώνεται η ριζική του αντίθεση για την τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, γήπεδα κλπ και θα διατυπώνεται  η ευχή όπως οι αρμόδιες δικαστικές αρχές που θα επιληφθούν της υπόθεσης δουν το θέμα με ευαισθησία και απαλλάξουν τους δικαζόμενους από κάθε κατηγορία.
Σε πρόταση του επικεφαλής της «Συμπολιτείας», Σπύρου Κουζινόπουλου να παρασχεθεί και νομική συνδρομή από το δήμο Θερμαϊκού στους επτά δικαζόμενους αγωνιστές της Επανομής, η απάντηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Αδαμίδη ήταν ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, καθώς δεν ήταν τότε μέλη του δημοτικού συμβουλίου, αν και ένας από τους επτά, ο Αντώνης Παρταλιός, είναι μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Επανομής, εκλεγμένος με τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού». Πάντως ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης, δήλωσε στην ίδια συνεδρίαση, ότι αν χρειαστεί, θα προσέλθει στο δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης των επτά Επανομιτών.
Το επίμαχο πανό κρατούν μαθητές την επόμενη μέρα των συλλήψεων
Πως έχει το θέμα
Το φθινόπωρο του 2013, η διοίκηση του αθλητικού συλλόγου «Αναγέννηση» Επανομής, έδωσε την άδεια στην εταιρία Cosmote, έναντι σοβαρού οικονομικού ανταλλάγματος, να εγκαταστήσει μέσα στο γήπεδο, που είναι ιδιοκτησίας της, μία γιγαντοκεραία κινητής τηλεφωνίας, που στην ουσία αποτελεί ένα συγκρότημα 12 επιμέρους κεραιών, βομβαρδίζοντας με ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία όχι μόνο τους αθλητές και τους θεατές του γηπέδου, αλλά επίσης τους μαθητές των παρακείμενων σχολείων καθώς και όλους τους κατοίκους της Επανομής.
κατά την προσαγωγή των συλληφθέντων στο τότε αστυνομικό τμήμα Επανομής
Το θέμα αυτό, είχε τεθεί και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, στις 5 Δεκεμβρίου 2013 και παρά την απόφασή του για την απομάκρυνση της κεραίας, δεν έγινε καμία ενέργεια από τους αρμόδιους για το θέμα αυτό.
Στις 12 Ιανουαρίου 2014, μέλη της Κίνησης Πολιτών Επανομής και άλλοι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα της «Αναγέννησης Επανομής» με τον Α.Ο. Καρδίας, για το πρωτάθλημα της Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣΜ, σηκώνοντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κεραίας. 

Ο διαιτητής, διέκοψε τον αγώνα, ενώ η διοίκηση της «Αναγέννησης» κάλεσε τα ΜΑΤ που συνέλαβαν τους επτά από τους αγωνιζόμενους Επανομίτες. Οι οποίοι βρέθηκαν στο γήπεδο, προκειμένου να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί για ολόκληρη την περιοχή της Επανομής, η τοποθέτηση και λειτουργία του γιγάντιου πύργου κεραιών κινητής τηλεφωνίας, που «βομβαρδίζει» νυχθημερόν τους κατοίκους της περιοχής με ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.
Η ώρα των συλλήψεων
Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες, που ήταν στο γήπεδο της Επανομής μαζί με άλλα 200 άτομα, γυναίκες και παιδιά, σήκωσαν πανό που έγραφε «Φυτέψτε δέντρα, όχι κεραίες, πρώτα η ζωή μας, μετά τα λεφτά σας», για να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία του Θερμαϊκού για την απροκάλυπτη απειλή της υγείας των κατοίκων με τις αδιάκοπες εγκαταστάσεις γιγαντιαίων κεραιοσυστημάτων κινητής τηλεφωνίας.
Οι επτά πολίτες κρατήθηκαν όλη τη νύχτα στο αστυνομικό τμήμα Επανομής για να οδηγηθούν το πρωί της Δευτέρας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης προκειμένουν να ληφθούν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα ως κοινών κακοποιών και τώρα παραπέμπονται σε δίκη.

Διαβάστε περισσότερα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.