Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Ο «Φάρος του Θερμαϊκού» συμμετέχει στην απεργία για τον ΕΔΟΕΑΠ

Ο «Φάρος του Θερμαϊκού» συμμετέχει στην 48ωρη απεργία των δημοσιογράφων όλης της χώρας που γίνεται για το φλέγον ζήτημα της διάσωσης του ταμείου των εργαζομένων στα ΜΜΕ, τον ΕΔΟΕΑΠ και δεν θα αναρτά κείμενα μέχρι τις 6 π.μ. της Πέμπτης που θα λήξει η απεργία.

Ο οργανισμός βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και κινδυνεύει με λουκέτο, αφήνοντας ξεκρέμαστους περίπου 18.500 ανθρώπους, εν ενεργεία δημοσιογράφους, συνταξιούχους και άνεργους. Την Παρασκευή τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας έδωσαν αρνητική απάντηση στην πρόταση του υπουργείου Εργασίας και έτσι δεν υπήρξε λύση για το μέλλον του Ταμείου. Η απεργία ισχύει για όλα τα μέσα, έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά), ηλεκτρονικά (τηλεοράσεις και ραδιόφωνα) καθώς και για τα ειδησεογραφικά και ενημερωτικά sites του Διαδικτύου.
Υπενθυμίζεται ότι έξω από τα γραφεία της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, στην οδό Ακαδημίας 20, δημοσιογράφοι εδώ και ημέρες έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για την εγκατάλειψη του ΕΔΟΕΑΠ και το αβέβαιο μέλλον του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.