Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Πολεοδομία: Παράνομο το νέο μπιτσόμπαρο του Ποταμού

Ως εντελώς παράνομη και αυθαίρετη, έκρινε η αρμόδια Πολεοδομία Θέρμης την κατασκευή του με αριθμό 4, νέου Beach Bar που δημιουργήθηκε φέτος στον Ποταμό Επανομής, επέβαλε πρόστιμο και διέταξε την κατεδάφισή του, καθώς όπως διαπιστώθηκε, μετά την αυτοψία που διενεργήθηκε μόλις πριν λίγες μέρες, στις 4 Οκτωβρίου ύψους, διαπιστώθηκε ότι δεν διέθετε την αναγκαία άδεια κατασκευής ή ανέγερσης, αλλά ήταν εφοδιασμένο μόνο με έγκριση επισκευής προϋπάρχοντος κτίσματος.

Η Πολεοδομία, υπολογίζοντας ότι η αξία των κατασκευών που έγιναν στο συγκεκριμένο μπιτσόμπαρο ήταν ύψους 39.305,38 ευρώ, επέβαλε πρόστιμο το ένα τρίτο (1/3) της αξίας αυτής, ήτοι 11.791,61 ευρώ, ενώ όρισε ότι σε περίπτωση που διατηρηθεί και δεν κατεδαφιστεί η κατασκευή αυτή, θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 1.965,27 ευρώ ετησίως.
Οι δύο υπάλληλοι της Πολεοδομίας Θέρμης που διενήργησαν την αυτοψία, διαπίστωσαν ότι σχεδόν όλοι οι χώροι του  Beach Bar είχαν δημιουργηθεί αυθαίρετα και συγκεκριμένα:
1.    Οι κλειστοί χώροιι του αναψυκτηρίου (κουζίνα – WC)
2.    Οι στεγασμένοι βοηθητικοί χώροι με πλαγιοκάλυψη από ξύλινες σανίδες
3.    Οι ξύλινες πέργκολες με επικάλυψη από ελαφρύ υλικό (πανί και δίχτυ)
4.    Το στέγαστρο, η μεταλλική κατασκευή με επικάλυψη από μοριοσανίδες.
5.    Τα ξύλινα δάπεδα
6.    Η ξύλινη περίφραξη ύψους 1,60 μ. και η διαμόρφωση εισόδου με ξύλινη κατασκευή
7.    Τα τρία ξύλινα παραβάν

Όπως με έμφαση υπογραμμίζεται στην έκθεση αυτοψίας «τα παραπάνω αποτελούν νέες κατασκευές και θεωρείται ότι κατασκευάστηκαν τον Ιούλιο του 2007, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε». Ενώ αναφέρεται ακόμη ότι για το συγκεκριμένο αναψυκτήριο είχε εκδοθεί μόνο έγκριση εργασιών επισκευής.
Για το θέμα αυτό, θεωρούμε ότι υπάρχουν αρκετές μεθοδεύσεις και πλούσιο… παρασκήνιο για το οποίο επιφυλασσόμαστε να επανέλθουμε σύντομα.
Με την ευκαιρία πρέπει να επαναλάβουμε ότι αν δείξαμε επιμονή στο ζήτημα αυτό, είναι όχι γιατί … εχθρευόμαστε την ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως έσπευσε πονηρά να μας κατηγορήσει η δημοτική αρχή, αλλά γιατί είμαστε φανατικοί υποστηρικτές της νομιμότητας και της τάξης. Καθώς θα πρέπει όλοι κάποτε να καταλάβουν ότι αυτή η χώρα, αυτός ο Δήμος, αυτή η περιοχή δεν είναι «μπάτε σκύλοι κι αλέστε», αλλά χρειάζεται σε όλα τα θέματα να τηρούνται οι νόμοι και η τάξη κι όχι η αταξία.  

Για περισσότερα διαβάστε στα παρακάτω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.